Pozdrav,
Prepisane su mi Jeanin kontraceptivne pilule i receno mi je da pocnem da ih pijem prvog dana ciklula. Poslednja menstruacija mi je bila 04.03. i s' obzirom da dobijam na oko 32-35 dana ocekivala sam tek recimo da dobijem ovih dana. Medjutim 28.03 uvece pojavilo mi se krvarenje koje se nastavilo i 29. kada sam i pocela sa pilulama. Imajuci u vidu da sam pocetkom marta bila na dijeti i izgubila par kg i znajuci da promena kilaze kod mene uvek utice na ciklus nisam ni pomislila da je to sto mi se desilo nesto neuobicajno. Medjutim, to krvarenje mi je trajalo tog 29.03 ( pilula sam popila uvece), zatim sutradan i pocetkom narednog dana i onda je prestalo. Imajuci u vidu kako pilule deluju a i ovde sam vec par puta procitala da su se devojke zalile upravo na to da ima je ciklus trajao svege 2-3 dana mislila sam da je to normalno. Medjutim danas, posle 10 dana uzimanja pilula, meni se opet pojavilo krvarenje. Znam da su intermenstrualna krvarenja normalna u pocetku koriscenja pilule, ali ono sto mene buni jeste to sto ovo krvarenje nije malo vec je u onoj kolicini koja je za mene pre bila normalna menstruaciju. Imam utisak da sam ja u stvari tek sad dobila.
D li sam pogresila sto sam pilulu uzela kada se pojavilo ono prvo krvarenje? Da li da danas zapocnem sa novom kutijom tj. da li da narednih 21 dan pijem pilule i tek onda napravim pauzu ili da jednostavno zavrsim sa ovih preostalih 11 pa onda napravim pauzu?
Veliko hvala.
pilule, pilule, pilule...po ko zna koji put, ali...
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Ja takodje pijem kontraceptivne pilule vec otprilike 3 godine. Moje misljenje je da bi trebala da napravis pauzu tj da pocnes sa novom ciklusom uzimanja pilula i to da krenes u ponedeljak i da uzimas tih 21 dan i posle toga OBAVEZNO napravis pauzu od nedelju dana i onda opet u ponedeljak odnosno to je 29 dan od prve tablete krenes sa novim ciklusom. Za vreme te pauze bi trebala da dobijes.To sto u upustvu pise poceti sa novim ciklusom prvog dana menstuacije oni podrazumevaju tih 21 dan uzimanja tableta plus 7 dana pauze i to je 28 dan sto je normalan ciklus. Meni se desava da dobijem ne na 28 dana nego na 23-25 dana.To malo krvarenje od 2-3 dana sto si imala predpostavljam da je bilo intermenstualno krvarenje dok je ovo drugo bila prvava menstuacija.To ti je moj savet ali najbolje je da se posavetujes sa svojim ginekologom koji ti je i prepisao da pijes pilule i pitaj ga da ti malo vise objasni kako one deluju.Nadam se da sam ti koliko toliko pomogla ukoliko ti jos nesto nije jasno slobodno pitaj rado cu ti odgovoriti koliko je u mojoj moci.
To ponovno krvarenje mi je trajalo 7 dana i bilo je oskudno... ja sam zavrsila zapocetu kutiju i dobila sam ponovo ,tj. treci put, tri dana nakon prestanka pijenja pilula i to krvarenje je bilo jos oskudnije i opet je trajalo svega tri dana. Danas bi trebalo da pocnem sa novom kutijom pa cu videti sta ce biti. Nadam se samo da su ova cesta krvarenja nastala samo usled prilagodjavanja mog organizma pilulama o da su s'toga normalna.
U svakom slucaju hvala na odgovoru
Pozdrav
U svakom slucaju hvala na odgovoru
Pozdrav