Problem sa vilicom, desni, ...
Problem sa vilicom, desni, ...
Imam problem vec godinama unazad. Redovno idem kod zubara, paradentologa i raznih drugih (hirurg i proteticar). Koren zuba je uvek zdrav, ali od oticanja desni ne mogu da popravljaju zube. Zubi samo puknu po vertikali. Desni bas oticu prekrivaju skoro ceo zub, sad je to vec cela strana vilice. Sad mi je opet otekla cela strana i otok cak ide ka oku, a i ne mogu da otvorim vilicu, imam i malu temperaturu. Pre godinu dana radili su mi protetiku da mi nadomeste 1 zub (4 levo gore) i onda sam dala jos 3 (5, 6, 7 levo gore) da bi bili stabilniji. Medjutim od starta nisam mogla da koristim tu stranu (da jedem). Pre stavljanja protetike navodno (nisam sigurna) su mi ugradili vestacku kost. Iz desni izlazi neka tecnost i osecam smrad iz usta. Izvadjeni su mi umnjaci na toj strani (nikad nisu nikli), a jedva su ih izvadili donji je bio urastao u vilicu, a gornji su sekli sa strane jer je bio poprecno postavljen izmedju 5 i 6. Ne znam sta da radim, kome da se obratim ne mogu da jedem, da otvorim vilicu, boli me, otecena sam, obraz mi se cini da je pun gnoja. Da li moze da se uradi i gde bris desni. Mozda da idem kod maksio-facijalnog? Pomozite mi, molim vas, jer vise ne znam kome da se obratim, a obracala sam se. Imam 34 god.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: Problem sa vilicom, desni, ...
Obavezno sutra kod maksilofacijalnog hirurga i ponesite snimke koje imate, narocito onaj veliki (OPT) zadnji koji ste uradili.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
specijalista maksilofacijalne hirurgije