ne znam sta mi je

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mgm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 27, 2006 11:07 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ne znam sta mi je

Post od mgm »

molila bih strucnu pomoc!pre petnaestak dana me je pocelo peckati prilikom uriniranja i popila sa kutiju palisepta,koja mi nije pomogala i medjuvremenu su mi se polavile dve male ranice na vagini,vrlo tanke duge oko 5mm,koje peckaju prilikom odlaska u toalet.nisam promiskuitetna imam stalnog partnera 2godine i vrlo vodim racuna o intimnoj higijeni.trenutno pijem palin,a sexualne odnose nemam od kad je sve to pocelo.sta mi je?
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Post od chokoladica »

izvini sto se mjesam,ali meni se to znalo desavati od ulozaka,kao neka infekcija,nadam se da nije nista starsno :wink:
mgm
Novi član
Novi član

Post od mgm »

hvala ti,pomaze i savet od nekog ko je slicno "prosao",koristim dnevne uloske.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

potreban je ginekoloski pregled, da se iskljuci herpes, a potrebno je uraditi urinokulturu.
Pozdrav,
ObGyn
mgm
Novi član
Novi član

Post od mgm »

nestale su ranice sa prestankom koriscenja dnevnih ulozaka,obgyn nije to bilo ni nalik herpesu,najvise je licilo na iziritiranu kozu.
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Meni lici na HSV tip 2, ali bi trebalo da sto pre odes ginekologu ili jos bolje dermatovenerologu, dobices Aciklovir, ali moras da odes da potvrdis dijagnozu, da bi sledeci put na vreme pocela sa terapijom, a za sada voce , povrce, vitamini, Imunoaktiv ili tako nesto!! Javi sta je bilo posle posete lekaru! Pozdrav!!!
anstrid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 28, 2010 7:58 am

Re: ne znam sta mi je

Post od anstrid »

Imam iste simptome, ranice nalik posekotinama , bila sam kod ginekologa pre nekoliko dana(radi papa testa),spomenula peckanje i lagani svrab ranice jos nisu bile uocljive u toj meri ali ginekolog je rekao da je sve u redu ???
anstrid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 28, 2010 7:58 am

Post od anstrid »

Da li je mozda neko imao ovakvo iskustvo ili ako neko strucan ima misljenje o ovome..
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Moze da bude herpes (genitalni herpes moze da se pojavljuje u vrlo smanjenom obliku (samo kao pukotina na sluzokozi), ili iritacija od dnevnog uloska (pogotovu ako je izbeljen i ako ima plasticne delove), ili alergija/iritacija od sredstava za intimnu negu, ili hormonalni disbalans (pogotovu ako si na hormonskim kontraceptivima, kao sto je pilula) koji mogu da znatno smanje lubrikaciju vagine, pa se pojavljuju "posekotine" i ranice na vulvi. Treba svakako otici ginekologu i uraditi bris tih ranica kao i kompletan pregled.
CrnokosaZr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 27, 2010 11:45 pm

Post od CrnokosaZr »

mgm, da li si bila kod ginekologa ili si to uzela terapiju na svoju ruku ?
Mislim da bi analiza briseva rešila nedoumice a odgovarajući antibiogram dao odgovarajuću terapjiu.
Možda grešim ali meni to (obično kada se spomenu ranice na to pomislim) liči na kondilome koje izaziva HPV.Ima li tvoj momak/muž neke simptome?
Šta god da je , potraži savet ginekologa i bez brige sve se to da rešiti.
Držim fige!
poz.
helada
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 04, 2010 10:06 am

Post od helada »

a da li meni neko moze da pomogne????
kad mi pocnu plodni dani, odjecam jake bolove u stomaku, pracene curenjem tecnosti, ponekad i roskasta krv. da li je to normalno u plodnim danima, imam stalnog partnera.
cekalica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 23, 2010 5:23 pm

Post od cekalica »

Da to je normalno,nema svaka zena ali je normalno
Odgovori