Pitanje veazano za lecenje gangrene zuba.

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Olinad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm

Pitanje veazano za lecenje gangrene zuba.

Post od Olinad »

Doktor je ustanovio da imam gangrenu zuba, gore desno trojka. U cetvrtak mi je otvorio i ocistio zub i ostavio ga je otvorenog. U cetvrtak sledece nedelje sam dosao kod zubara, rekao da nisam imao bolove i on mi je stavio lek i zatvorio zub. Danas je petak i proslo je oko 30 sati od kako mi je zubar zatvorio zub ( ne permanentno vec sa lekom ) a mene zub i dalje boli, istina ne jako ali osecam pulsiranje zuba s vremena na vreme i generalno osecam slab bol kad zagrizem hranu.

Posto mi je zubar zakazao kontrolu i otvaranje zuba tek za 14 dana ja vas pitam da li je ovaj bol posle 30sati od zatvaranja zuba normalan ili trebam odmah da se javim zubaru da mu kazem da osecam bol ?

Takodje, zeleo bih da znam da li postoji sansa da dodje do vadjenja zuba ukoliko lecenje ne uspe ?

Bio bih zahvalan na odgovoru, hvala.
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Pitanje veazano za lecenje gangrene zuba.

Post od milanche_srb »

Vecina ljudi oseca neke senzacije tokom lecenja gangrene, medjutim ako bolovi potraju javite se vasem stomatologu. Sto se tice vaseg drugog pitanja moze se desiti da lecenje ne uspe i takav zub je indikovan za vadjenje, ali uvek postoji i apikotomija kao hirursko resenje, naravno uz konsultaciju sa oralnim hirurgom.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Olinad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm

Re: Pitanje veazano za lecenje gangrene zuba.

Post od Olinad »

Hvala ti ;)
Odgovori