Boli,pa nema druge

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Boli,pa nema druge

Post od Ivanna Kraljica »

Danas tj jutros sam radila zub,skinuta je plomba i stavljen lek koji treba da bude tu dva meseca,u lokalonj anesteziji.Dok je anestezija trajala,vilica mi je bila ukocena,nisma mogla da pricam,a kada je prestalo dejstvo pocelo je tako jako da me boli da je to nevidjeno.Ne znam zasto,ja predpsotavljam da je to zbog preosetljivost desnih.
Da li mozete da mi predlozite st a dapijem protiv tih bolova.PIla sam brufen ali nije delovao(400mg) i Nimulid tbl sam popila i nista........
Hvala!
I.S.
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Boli,pa nema druge

Post od milanche_srb »

Pa nemojte se trovati lekovima. Kao prvo ne znam sta vam je radjeno na tom zubu , ali je moguce da je pokusano sa nekim prekrivanjem a ustvarni je nephodna eksitrpacija. Govorim napamet sada jer ste dali malo podataka, a bitne su i najmanje sitnice. Idite opet....i Ivana nadam se da ce vasi zdravstveni problemi stati vec jednom.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

pa ja sam otisla jer me je boleo zub,i bio je osetljiv na perkusij,snimak radjen,nema nista na snimku,doktor da anesteziju lokalnu i skine plombu kaze da ga je ocistio unutra,stavi lek i kaze da dodjem za dva meseca da skine taj lek
ja zaista ne znam odakle sve to vise,kad ja odrzavam i higijenu zuba i pazim na sve ostale fakotre koji mogu unistii gingivu i postujem sve sto mi stomatolog kaze,ali ne znam zaista sta da uradim kad boli nenormalno

eksitrpacija je..?
ne znam da li bi bilo pametno s moje strane d aodem ponovo kod moje doktorke,i da joj kazem da mi da uput za nekog specijalistu,ne znam....vise nisam pametna i moj doktor jutros kaze da ni njemu nije jasno odakle vise
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Post od studentbgd »

Moze da bude neka inflamacija pulpe sa sirenjem upale u periapeks?
Doktor stomatologije....ali nick ostaje :)
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

a kako se zna da li je inflamacija pulpe?
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Post od studentbgd »

Zna se na osnovu karaktera i trajanja bola, elektro testa, termo testa, rendgen snimka (mada on nije uvek 100% puzdan). :D
Doktor stomatologije....ali nick ostaje :)
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

izvadjen zivac
mada boli i curi stalno nesto i uzasnog je ukusa,a zadah mi mirise na metal,malko se i okrunio lek
sta da radim?
Odgovori