Ovako , moji problemi pocinju pre otprilike tri meseca.
Imam prolivasto kasaste stolice tada na pocetku i do 3 ili 4 puta dnevno.
Odlazim kod lekara koji me upucuje u labaratoriju za KS i koprokulturu.
Odradjujem to nalaze mi povecan bilirubin 40, i blago povisene jedne od transaminaza. Koprokultura nalazi Candidu 50 kolonija.
Zbog loseg bilirubina odlazim na eho abdomena, jetra masna, sve ostalo je ok, onda me upucuju na testove na hepatitis B i C koji su hvala Gospodu negativni. STo se jetre tice preporucen mi je higjensko dijetetski rezim ishrane.
Sto se tice proliva otisao sam na pasazu tankog i debelog creva, gde je radijolog rekao da mi hrana kroz tanko crevo prolazi tri puta brze nego sto bi trebalo, i da najverovatnije imam neku upalu s obzirom da se barijum ni malo ne zadrzava na crevima, i jos mi je konstatovana hijatus hernija.
Doktorka kaze da je najverovatnije cela prica usled nervoznih creva daje mi gelusils lac 4x1 izmedju obroka i 1x1 probiotic forte.
Ja odlazim na sluzbeni put. Pridrzavam se dijete i pijem terapiju. 14 dana mi je bilo zaista bolje po jedna stolica dnevno, gotovo totalno formirana, mozda manji deo bude ne formiran.
I onda se proliv ponovo vraca imam jednu stolicu dnevno ali potpuno ne formiranu, da kazem kasastu.
Za ceo ovaj period od 3 meseca kako traju ovi problemi (mesec i po dana sam na dijeti ne jedem nista masno samo ribu i piletinu, sve leso, i dosta povrca) smrsao sam 8kg. sa 98kg na 90kg
Da li je potrebno da se opet obracam lekaru ili zaista imam problem da na nervnoj bazi reagujem tako.
Hvala unapred svima!
Problem sa varenjem
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Problem sa varenjem
E,moj prijatelju! Pa odgovor ti lezi u prvom delu tvog pitanja. Osnovni problem je u Candidi,samo sto gasreoenterolozi na KCS-u nece da je lece. Ja muku mucim vec godinu dana,operisala sam zuc, po svemu sudeci, zbog Candide.A ko je mogao znati da je to od nje?
Ja sam otvorila post na forumu,kako se izleciti od Candide pa, mi pacenici koji je imamo se jadamo jedni drugima,a sve nas je vise.
Kod mene je prvo pocelo sa bolom u zelucu,pa su me lecili od gastritisa,antacidima,a oni smanjuju zeludacnu kiselinu,sto odgovara Candidi.Imala sam sve ucestalije napade,zastoj u varenju,bol sa desne strane u predelu dvanaestopalacnog,zuci i jetre.Nisam imala kasaste stolice,ali su se smenjivale dijareje s vremena na vreme,sa normalnom stolicom. Primala sam dosta antibiotika,jela preMNOGO slatkisa,stres,stitna zlezda i verovatno mi je organizam popustio i Candida je preovladala.
I mene su testirali na HIV i Hepatitis i sve je bilo negativno.Radjena je kolonoskopija,gastroskopija,CT,MR creva i nista nisu nasli,ali na Klinickom i dalje tvrde da to nije od Kandide.Smatraju da se tu krije nesto.Dok oni to razmatraju,ja cu dobiti na kraju Krona,jer ce mi Kandida pojesti creva.
Smrsala sam 24 kg.Samo sam se istopila.Posle operacije zuci,za 3 meseca sam smrsala 17 kg.Imala sam dijareje i kasaste stolice i do 6 puta dnevno,a jednom i 12 stolica.Tad su mi i nasli Kandidu,tj. ja sam dala privatno koprokulturu,mada je bilo u manjem broju.
Sad na VMA su mi nasli preko 50 kolonija i napisali su da je u jako uvecanom broju.Sta je tu prvo krenulo,samo Bog zna!
I dalje imam probleme sa varenjem,pogotovu posle integralnog hleba i proje,koju sama mesim,sve bez kvasca.Pirinac,krompir sve je to skrob koji se pretvori u secer kad se spusti u creva.
Moras odmah da ukljucis probiotike,ja sam posle 6 meseci presla na americke,jer ovi nasi nisu pomagali.Uzimam Acidofilus preko Cali vita apoteka,ali imas i Lamine apoteke,pa sam odluci.Za antimikoticku terapiju ni sama nisam pametna,jer sam probala Nistatin,nije bilo bas uspesno,pa 3 Diflukana od 150 mg,pa ni to nije pomoglo,a sad cu da probam Mikoseb tablete.One idu na recept. Kazu da Nistatin nije toksican za jetru,ali meni je posle njega skakao i bilirubin i transaminaze i Gama GT.Za divno cudo posle Diflukana mi se smanjio Gama GT,ali on deluje siroko,a manje na creva.
Prof.Jojic sa Zvezdare mi je rekla da je bolje uzimati i Diflukan i Nistati,ali posto ti imas problem sa jetrom,mozda je bolje da ides sa Nistatinom.
Candida pusta toksine,tako da ti je sigurno toksicna jetra.Meni su sad preporucili LIV 52 za jetru,pa cu ga piti par dana,a onda cu da krenem sa Mikoseb tabletama.
Da li imas pecenje rektalno,posle stolice?
Mnogo toga smo mi koji se borimo sa njom probali,ali vise nisam pametna sta da radimo?Ja sam ipak najvise nagrabusila,jer kad sam lecila Kandidu,bujale su mi crevne bakterije i probijale u besiku i vaginalno.A da ne govorim o tom pecenju,koje me izludjuje.
Na VMA,gastroenterolozi hoce da lece,ali je tamo haos,guzva,juris ih po hodnicima.Ili da platis privatno za nekog od njih ili da ih juris po privatnim klinikama,a svi do jednog rade privatno.
Pisala sam vec o zeni koja je zavrsila u hitnoj na VMA sa Candidom u stolici i njoj su davali infuzije (60 boca),Diflukan,Orvazil (mada on pospesuje Candidu),Enterofuril (odlican lek),Nistatin + Probiotici.
Samo treba imati jak zeludac i dobru vezu da te lece bolnicki.
Ja sam otvorila post na forumu,kako se izleciti od Candide pa, mi pacenici koji je imamo se jadamo jedni drugima,a sve nas je vise.
Kod mene je prvo pocelo sa bolom u zelucu,pa su me lecili od gastritisa,antacidima,a oni smanjuju zeludacnu kiselinu,sto odgovara Candidi.Imala sam sve ucestalije napade,zastoj u varenju,bol sa desne strane u predelu dvanaestopalacnog,zuci i jetre.Nisam imala kasaste stolice,ali su se smenjivale dijareje s vremena na vreme,sa normalnom stolicom. Primala sam dosta antibiotika,jela preMNOGO slatkisa,stres,stitna zlezda i verovatno mi je organizam popustio i Candida je preovladala.
I mene su testirali na HIV i Hepatitis i sve je bilo negativno.Radjena je kolonoskopija,gastroskopija,CT,MR creva i nista nisu nasli,ali na Klinickom i dalje tvrde da to nije od Kandide.Smatraju da se tu krije nesto.Dok oni to razmatraju,ja cu dobiti na kraju Krona,jer ce mi Kandida pojesti creva.
Smrsala sam 24 kg.Samo sam se istopila.Posle operacije zuci,za 3 meseca sam smrsala 17 kg.Imala sam dijareje i kasaste stolice i do 6 puta dnevno,a jednom i 12 stolica.Tad su mi i nasli Kandidu,tj. ja sam dala privatno koprokulturu,mada je bilo u manjem broju.
Sad na VMA su mi nasli preko 50 kolonija i napisali su da je u jako uvecanom broju.Sta je tu prvo krenulo,samo Bog zna!
I dalje imam probleme sa varenjem,pogotovu posle integralnog hleba i proje,koju sama mesim,sve bez kvasca.Pirinac,krompir sve je to skrob koji se pretvori u secer kad se spusti u creva.
Moras odmah da ukljucis probiotike,ja sam posle 6 meseci presla na americke,jer ovi nasi nisu pomagali.Uzimam Acidofilus preko Cali vita apoteka,ali imas i Lamine apoteke,pa sam odluci.Za antimikoticku terapiju ni sama nisam pametna,jer sam probala Nistatin,nije bilo bas uspesno,pa 3 Diflukana od 150 mg,pa ni to nije pomoglo,a sad cu da probam Mikoseb tablete.One idu na recept. Kazu da Nistatin nije toksican za jetru,ali meni je posle njega skakao i bilirubin i transaminaze i Gama GT.Za divno cudo posle Diflukana mi se smanjio Gama GT,ali on deluje siroko,a manje na creva.
Prof.Jojic sa Zvezdare mi je rekla da je bolje uzimati i Diflukan i Nistati,ali posto ti imas problem sa jetrom,mozda je bolje da ides sa Nistatinom.
Candida pusta toksine,tako da ti je sigurno toksicna jetra.Meni su sad preporucili LIV 52 za jetru,pa cu ga piti par dana,a onda cu da krenem sa Mikoseb tabletama.
Da li imas pecenje rektalno,posle stolice?
Mnogo toga smo mi koji se borimo sa njom probali,ali vise nisam pametna sta da radimo?Ja sam ipak najvise nagrabusila,jer kad sam lecila Kandidu,bujale su mi crevne bakterije i probijale u besiku i vaginalno.A da ne govorim o tom pecenju,koje me izludjuje.
Na VMA,gastroenterolozi hoce da lece,ali je tamo haos,guzva,juris ih po hodnicima.Ili da platis privatno za nekog od njih ili da ih juris po privatnim klinikama,a svi do jednog rade privatno.
Pisala sam vec o zeni koja je zavrsila u hitnoj na VMA sa Candidom u stolici i njoj su davali infuzije (60 boca),Diflukan,Orvazil (mada on pospesuje Candidu),Enterofuril (odlican lek),Nistatin + Probiotici.
Samo treba imati jak zeludac i dobru vezu da te lece bolnicki.
Pa sta predlazes, meni je takodje doktorka rekla da je mozda sve od kandide , ali da je nece leciti zato sto imam problem s jetrom.
Mada je njena glavna pretpostavka bila da je uzrok stres.a ja opet najvise brinem ybog gubitka kilaze. Dijetu sam poceo zbog jetre samo, a nista mi ne smeta od hrane.
Prosto se prepadnem kad vidim koliko sam smrsao, dodje mi da zaboravim na jetru u nadi da cu se ugojiti... bas sam se ubadacio
Mada je njena glavna pretpostavka bila da je uzrok stres.a ja opet najvise brinem ybog gubitka kilaze. Dijetu sam poceo zbog jetre samo, a nista mi ne smeta od hrane.
Prosto se prepadnem kad vidim koliko sam smrsao, dodje mi da zaboravim na jetru u nadi da cu se ugojiti... bas sam se ubadacio
Evo naj novijih rezultata, bilirubin 55 bez obzira na dijetu on idalje raste, trigliceridi 2,29. Sve ostalo je u referentnim vrednostima.
Sta dalje?
Sta dalje?
Naziv elementa Referentna vrednost
Uk.Bilirubin 55.0* 5.0-21.0
Dir.Bilirubin 1.6 0.0-3.4
AST (SGOT) 23 0-35
ALT (SGPT) 44 0-45
Alkalna fosfataza 55 30-120
Gama-GT 20 0-55
Trigliceridi 2,29 0-2,25
Sve ostalo je super. Ima li neko neki savet na osnovu ovih analiza
Uk.Bilirubin 55.0* 5.0-21.0
Dir.Bilirubin 1.6 0.0-3.4
AST (SGOT) 23 0-35
ALT (SGPT) 44 0-45
Alkalna fosfataza 55 30-120
Gama-GT 20 0-55
Trigliceridi 2,29 0-2,25
Sve ostalo je super. Ima li neko neki savet na osnovu ovih analiza
lagani napisao:Pa sta predlazes, meni je takodje doktorka rekla da je mozda sve od kandide , ali da je nece leciti zato sto imam problem s jetrom.
Cao,
Moja ti je preporuka da brines o organizmu u celosti i to tako sto ces prirodnim proizvodima da ga ocistis i nahranis, a organizam ce posle da bude sposoban da se sam izbori sa vecinom svojih problema. Jedino tako se malo po malo sve moze vratiti u ravnotezu. Zapadnjacka medicina tretira organ po organ i deluje samo na posledicu problema. Danasnjem coveku je potrebno ipak malo vise da bi odbranio i sacuvao svoje zdravlje!
1 dinar ulozen u preventivu zdravlja odraslog coveka stedi 64 dinara;
1 dinar ulozen u preventivu zdravlja deteta stedi 200 dinara.
1 dinar ulozen u preventivu zdravlja deteta stedi 200 dinara.