Problem sa usima-zbog zuba??
Problem sa usima-zbog zuba??
Leva sestica na gornjoj vilici mi je u uzasnom stanju..ja se inace plasim doktora, bolnice, odmah mi pozli a imala sam veoma lose iskustvo sa jednim zubom, tako da se sad paralisem od straha kad pomislim na zubara..a sad osecam da je situacija vrlo kriticna..ta sestica ja bila pod plombom, dok me zub nije zaboleo, bila sam kod zubara koji je sklonio plombu, rekao da je u pitanju cista, sredio to i zakazao mi ponovni dolazak sto ja nisam uradila..posle nekog vremena zub se lomio malo po malo, sad je ostalo samo jedno parce,a koren ne znam da li je u vilici..zub je crn, a sa strane na prelazu izmedju vilice i obraza imam neku kesicu..nekad sam osecala blago oticanje nepca, a ovih dana su me usi malo bolele, posle cega je nesto unutra puklo, bol je nestao ali zato mi zuji nesnosno, ne mogu naglo da okrenem glavu jer mi se smuci, sebe cujem preglasno, a spolja slabo..nepodnosljivo je! A na ocima mi se pojavilo pojacano lucenje krmelja..imam osecaj da je sve povezano sa ovim zubom..Da li je to u pitanju? Vec dva dana cekam na doktora,treba da me primi, ali jako se plasim..da li neko zna koliko je opasno? O cemu se radi..? Kako cu se izleciti? Upomoc..
P.S. Izvinite zbog duzine posta..

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: Problem sa usima-zbog zuba??
Ne zelim da vam drzim pridike, jer mislim da ste svesni da ste sve to mogli izbeci, samo da ste hteli.
Taj zub je mrtav i imate jedan hronican periapikalni proces, verovatno sa fistuloznim kanalom, na vasu srecu. Retroalveolarni snimak zuba 26, a zatim taj zub ide napolje, jer ga nema svrhe operisati. Eventualne dodatne mere ce utvrditi oralni hirurg, kome treba sto pre da se obratite.
Taj zub je mrtav i imate jedan hronican periapikalni proces, verovatno sa fistuloznim kanalom, na vasu srecu. Retroalveolarni snimak zuba 26, a zatim taj zub ide napolje, jer ga nema svrhe operisati. Eventualne dodatne mere ce utvrditi oralni hirurg, kome treba sto pre da se obratite.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Lekar je rekao da je u pitanju ostecenje slusnog zivca..bas sam se uplasila..pogotovu ako sam to izazvala i mogla izbeci..hvala Vam na odgovoru..
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Svakako ucinite to sto sam vam rekao, nevezano za problem sa uhom.
Dr Milan Ivanovic
Ok, samo kad mi bude malo lakse..hvala jos jednom!