Gde leciti paradentozu?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
S8775
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 29, 2010 4:36 am

Gde leciti paradentozu?

Post od S8775 »

Posto imam mnogo iskustva sa stomatolozima vezano sto za popravke sto za ortodontske aparate, naucio sam da je od ogromne vaznosti dobar izbor lekara koji ce bilo sta raditi. Nazalost, naucio sam na sopstvenoj kozi. Sada su se javili neki problemi sa desnima. Zelim da odem kod nekog strucnjaka za parodontologiju na pregled, medjutim, dvoumim se da li da odem na Kliniku za parodontologiju i oralnu medicinu pri Stomatoloskom fakultetu, ili da trazim nekog od tih lekara da rade privatno? Ovo pitam iz razloga sto sam jednom kad sam bio kod stomatologa cuo od jednog od njih kako je krenuo na specijalizaciju na fakultetu i komentar da tamo jedino sto moze da uradi je da izvadi zub posto nema dovoljno resursa da nesto vise uradi. U ovoj situaciji to me brine. Iskreno, novac nije problem, i zaista bih voleo da odem kod nekog ko je najbolji u toj oblasti, jer ne zelim vise da se kockam sa zubima.

Znaci pitanje je otprilike da li je najbolje leciti paradentozu na Klinici za parodontologiju i oralnu medicinu, ili mozda traziti nekog od tih lekara da rade privatno zato sto eventualno privatnici imaju bolje resurse?
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Gde leciti paradentozu?

Post od milanche_srb »

Na toj klinici se ne vade zubi, tako da niste dobro culi. Treba da se proceni u kom stadijumu je vasa parodontopatija i u zavinosti od toga ce se preduzeti i odgovarajuce mere. Slobodno se obratite na navedenu kliniku, ili kod privatnika koji je specijalista za to.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
S8775
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 29, 2010 4:36 am

Post od S8775 »

Hvala na odgovoru! Taj stomatolog nije radio specijalizaciju na toj Klinici vec ja mislim da je trebao da specijalizira endodonciju ili tako nesto... Uopsteno me je zabrinula njegova takva konstatacija.
jvnmrkvc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 20, 2010 7:54 pm

Post od jvnmrkvc »

Ja imam problem sa povlacenjem desnih, na donjoj vilici, ali uz to imam i puno kamenca. Da li ce se desni vratiti u normalu ako se kamenac skine i koji metod je najbolji za skidanje kamenca- rucno ili ultrazvukom?
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Post od Ivanna Kraljica »

jvnmrkvc napisao:Ja imam problem sa povlacenjem desnih, na donjoj vilici, ali uz to imam i puno kamenca. Da li ce se desni vratiti u normalu ako se kamenac skine i koji metod je najbolji za skidanje kamenca- rucno ili ultrazvukom?
ja sam isti problem imala,al jako malo kamenca
naravno da ce pomoci skidanje kamenca u vracanju desnih u normlau uz adevkatnu terapiju koju ce vam prepisati stomatolog.
ja sam radila ''rucno skidanje kamenca''mada to je najbolje da se konsultujete sa stomatologom,koji ima uvid u vase stanje.

Sve najbolje!
Kikiriki92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 24, 2009 5:03 pm

Post od Kikiriki92 »

Da li je moguće izliječiti teži oblik paradentoze bez vađanja zuba? Ako jeste, gdje, na koji način i koliki može biti uspjeh?
Rađeno je skidanje kamenca više puta i korišten gel. Upala se smirila, ali dosta zuba je prilično ogoljeno.
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član

Post od milanche_srb »

Nije moguce izleciti ali je moguce zaustaviti donekle i eventualno ali samo eventualno rekonstrujisati izgubljene delove parodoncijuma. U zavisnosti od stadijuma parodontopatije postoje razlicite metode, od skidanja kamenca, kiretaze dzepova, gingivektomije, gingovoplastike pa do rezanj operacije i dr. Javite se specijalisti parodontologu koji ce vam sve objasniti vezano konkretno za vas slucaj.
Dr Milan Ivanovic
Kikiriki92
Novi član
Novi član

Post od Kikiriki92 »

Tako nešto sam i pretpostavila. Proces je zaustavljen i sada bi možda jedino operacija mogla donekle da popravi situaciju.
Zanima me da li znate za pouzdanog stručnjaka u toj oblasti ili dobru kliniku na kojoj se to radi u Beogradu ili Srbiji?
Ne radi se o meni, ali znam da je osoba sa tim problemom obišla već dosta zubara koji liječe paradentozu, ali niko od njih ne radi operacije tipa "gingivektomije" ili "gingovoplastike".
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član

Post od milanche_srb »

Moze da se obrati na Kliniku za parodontologiju Stomatoloskog fakulteta.
Dr Milan Ivanovic
Kikiriki92
Novi član
Novi član

Post od Kikiriki92 »

Hvala na odgovoru!
Odgovori