operacija stitne zlezde
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 28, 2010 3:09 pm
operacija stitne zlezde
Saznala sam pre 5 godina da imam hipertireozu i tada sam bila u 4 mesecu trudnoce. Nisam nista pila od lekova dok se nisam porodila i prestala da dojim sina. Za vreme trudnoce sam uradila sve moguce nalaze pa i MRI bez kontrasta. Posle porodjaja jos jedam MRI bez kontrasta u Kamenici ali na hipofizi nije bilo nicega bar tako kazu, mada su samo prepisali prethodne rezultate posto su i znaci interpukcije bili na istim mestima a MRI su uradili cele glave a ne hipofize kako je trazeno. Posle toga sam prosle godine uradila i treci MRI koji je pokazao da imam nesto ali ni neurohirurg nije znao sta je to nesto posto nisu snimili dobre uglove pa se nije videlo sta je to. Ove godine sam uradila i 4 MRI pa je konacno ispala neka cista na prednjoj strani ispred stalka hipofize od 3,5 mm. Neurohirurg misli da je neka rathe cista a endokrinolog hoce da mi izvadi stitnu zlezdu u celini. Od lekova sam pila i tiastat jedno vreme a kasnije i sada PTU sa propranololom u raznim dozama a jedno vreme su mi i ukinuli lekove na 6 meseci. Rezultati su uvek bili skoro identicni. TSH mi je uvek oko 0,01-0,021 a T3 i T4 ili FT3 i FT4 su u granicama normale. Sada mi stitna zlezda ima neke tackice na poslednjem UZ. Sta da radim? Hocu li dobiti neke druge bolesti kao sto je dijabetes, kardiovaskularne, neko obolenje bubrega, gojaznost,... ako mi izvade stitnu zlezdu? Da li trebam sina da kontrolisem, tj. da li postoji opasnost da je i on oboleo od hipertireoze ili neceg drugog?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 28, 2010 3:09 pm
Re: TRAZIM SAVET
snezanasarkanj napisao:Saznala sam pre 5 godina da imam hipertireozu i tada sam bila u 4 mesecu trudnoce. Nisam nista pila od lekova dok se nisam porodila i prestala da dojim sina. Za vreme trudnoce sam uradila sve moguce nalaze pa i MRI bez kontrasta. Posle porodjaja jos jedam MRI bez kontrasta u Kamenici ali na hipofizi nije bilo nicega bar tako kazu, mada su samo prepisali prethodne rezultate posto su i znaci interpukcije bili na istim mestima a MRI su uradili cele glave a ne hipofize kako je trazeno. Posle toga sam prosle godine uradila i treci MRI koji je pokazao da imam nesto ali ni neurohirurg nije znao sta je to nesto posto nisu snimili dobre uglove pa se nije videlo sta je to. Ove godine sam uradila i 4 MRI pa je konacno ispala neka cista na prednjoj strani ispred stalka hipofize od 3,5 mm. Neurohirurg misli da je neka rathe cista a endokrinolog hoce da mi izvadi stitnu zlezdu u celini. Od lekova sam pila i tiastat jedno vreme a kasnije i sada PTU sa propranololom u raznim dozama a jedno vreme su mi i ukinuli lekove na 6 meseci. Rezultati su uvek bili skoro identicni. TSH mi je uvek oko 0,01-0,021 a T3 i T4 ili FT3 i FT4 su u granicama normale. Sada mi stitna zlezda ima neke tackice na poslednjem UZ. Sta da radim? Hocu li dobiti neke druge bolesti kao sto je dijabetes, kardiovaskularne, neko obolenje bubrega, gojaznost,... ako mi izvade stitnu zlezdu? Da li trebam sina da kontrolisem, tj. da li postoji opasnost da je i on oboleo od hipertireoze ili neceg drugog?