Izvadjen zub,meso puno gnoja

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milicapetcvet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 10, 2010 4:55 pm

Izvadjen zub,meso puno gnoja

Post od milicapetcvet »

Pre 2 dana snimala sam donju šesticu,koja me je bolela,jer je plomba bila naprsla i delom odvaljena.
Snimak je pokazao da ispod zuba postoji cista.Lekarka je otvorila zub,bocnula kanal i stavila lek protiv bolova,da stoji do početka lečenja zuba.

Posle 3-4 sata bolovi su se povećavali i ja sam rešila da zub izvadim,jer je bio petak popodne.

Zub su mi izvadili (u toku vadjenja čulo se krckanje)

Krvario je dobrih 3-4 i vise sati.

Posle 2 dana,mene meso zuba još uvek boli,ali se i intenzivno zagnojio,izlazi slana tečnost neprijatnog mirisa,boja mesa je zuta,a imam utisak da mi sa unutrašnje strane mesa nešto viri (mošda je ostao deo zuba)
Sad mi je i otekla ta strana lica.A vilica je osetljiva čak i kada dotaknem preko obraza.
Počela sam da pijem PALITREX na 12 h.

Šta da radim? I postoji li verovatnoca da mi je ostao deo zuba u mesu,pa da ću morati na operaciju? :cry:
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Izvadjen zub,meso puno gnoja

Post od milanche_srb »

Jeste sami uzeli lek ili vam je dr rekao? Jeste alergicni na penicilin? Ako vec uzimate palitrex, na 8 sati ga uzimajte, hladne obloge spolja na obraz. Sutra ujutru bez ikakvog odlaganja pravac na oralnu hirurgiju da se sve to lepo iskiretira i ocisti. Ovo vam nece nikako proci samo od sebe, niti bilo kakvim lekovima. Tokom spavanja ne spavajte na toj strani.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Izvadjen zub,meso puno gnoja

Post od milanche_srb »

I da, obavezno kazite oralnom hirurgu koliko dugo ste krvarili. Za razliku od RA snimka koji verovatno imate, savetujem OPT snimak vilica. Aspirin i ostale lekove sa acetilsalicilnom kiselinom ne uzimajte, brufen moze. Javite kako je bilo.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Odgovori