pitanje za dr Milana

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

pitanje za dr Milana

Post od Ivanna Kraljica »

Doktore da li mozete reci sta moze biti uzrok nagle promene boje zube(na tamno),a higijena je ostala na nivou(ja zaista vodim racuna o svemu tome,i postujem sva pravila).Ne pijem kafu,ne pusim...a ovo me jako brine...... :roll:
Hvala na odgovoru!
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: pitanje za dr Milana

Post od milanche_srb »

Uh Ivana ima li neko oboljenje usta a da ga vi niste imali? :D Svakih par dana eto vas sa necim novim. :D :D :D
Salu na stranu, promena boje zuba se uglavnom javlja usled gubitka vitaliteta, ali su pigmentacije zuba jedna dosta siroka tema jer mogu biti povezana sa nekim sistemskim bolestima, zatim trovanjima olovom, zivom, bizmutom...i tako dalje i tako dalje.
Siguran sam da kod vas nije nista strasno u pitanju, ali se ipak javite na pregled.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Uh pa i ja sam se zapitala to
al desilo se,mnogo sam postala osetljiva i sve mi se odrazava na zube,nznm ni zasto tako..... :roll:
evo planiram bas da odem kod stomatologa,cim uhvatim vremena
e da stavljam protezu cim stigne na red,tako da me to jos vise brine da ne izgubim trajno boji,mada planiram i izbeljivanje posle toga.....
nznm....nisam pametna
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm

Post od jelenaa1985 »

o Ivanice, Ivanice...pa ti jos paradiras forumom? :):) a doktori te samo plase :lol: :lol:
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

bila sam kod stomatologa jutros....
reka je da ne primecuje neku promenu na boji,dao mi je ozosept sol da ispiram 5:1 po 5 minuta,nekoliko puta dnevno,zbog upale desnih i prepisao je Pantenol kremu,ali meni su u apoteci dali Pantenol krem kazu da je to to,da mazem usne jer su mi jako suve u poslednje vreme.
Odgovori