upala usne duplje
upala usne duplje
Pre tri meseca sam osetila nelagodan osecaj u ustima i zatim su se pojavile bele naslage na jeziku, koje sam pokusavala da skinem sodom bikarbonom, ali nisam uspela.Posle dva dana mi je stanje bilo jos gore u smislu da su me pekla cela usta,papile na jeziku su mi bile uvecane, osecala sam knedlu u grlu....Uradila sam bris grla i jezika i nisam imala ni bakterije ni gljivice.Doktor opste prakse mi je rekao da pijem Orvagil Dtablete i popila sam celu kutiju pa mi je bilo bolje.Osecala sam nenormalan svrab od grla ka usima, usne su mi bile otecene,u ustima osecaj peska.....ali sam uz Orvagil D ispirala usta i sa Tantum verde rastvorom, pa je proslo.Bila sam mirna sve do pre neki dan kad sam osetila da ce ceo proces ponovo da krene i kupila sam opet Orvazil D i pocela da pijem.Mnogo mi je bolje ali me interesuje da li je neko imao slicna iskustva, zbog cega se ovo desava....
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
Re: upala usne duplje
Ipak najbolje resenje bi vam bilo da se obratite stomatologu
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Verovatno je u pitanju neka od formi kataralnog stomatitisa, medjutim najbolji odgovor cete dobiti posle pregleda od strane specijaliste bolesti usta, koji se konkretno bavi ovakvom problematikom, dakle oboljenjima mekih tkiva usta. Ako ste u Beogradu mozete se javiti na Kliniku za bolesti usta (Klinika za parodontologiju i oralnu medicinu) Stomatoloskog fakulteta, gde ce se preduzeti adekvatne dijagnosticke procedure i na osnovu njih i terapija.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Hvala na savetu, nadam se da cu uspeti da odem kod dobrog strucnjaka...
Bila sam na Stmatoloskom fakultetu , klinika za oralnu medicinu i rekli su mi da mi je usna duplja u redu.Posetila sam i ORL i takodje je sve ok.Napominjem da su misljenja oba lekara da je u pitanju alergija.Lekar opste prakse mi je prepisao aerius tablete.Pijem ih vec cetiri dana i poboljsanja su zanemarljiva.I dalje imam osecaj peska u ustima, a usne i jezik mi preko noci nenormalno oticu.Taj otok brzo spadne, ali me plasi.Da li je moguce da je to alergija i na sta bi moglo da bude po simtomima koje imam.....
-
- Aktivan član
Moguce je. Nastavite terapiju.
Dr Milan Ivanovic
Hvala na odgovorima...
Jos sam htela da pitam, da li je moj doktor opste prakse postupio ispravno, dajuci mi aerius tablete, a da predhodno nismo uradili alergo testove? Posle koliko vremena od pocetka terapije mogu da se rade alergo testovi? Ovo pitam jer mi je malo cudno to sto su mi prepisali antialergijski lek samo na osnovu simptoma koje imam aa da meni , pri tom, nije bolje...
Jos sam htela da pitam, da li je moj doktor opste prakse postupio ispravno, dajuci mi aerius tablete, a da predhodno nismo uradili alergo testove? Posle koliko vremena od pocetka terapije mogu da se rade alergo testovi? Ovo pitam jer mi je malo cudno to sto su mi prepisali antialergijski lek samo na osnovu simptoma koje imam aa da meni , pri tom, nije bolje...
-
- Aktivan član
Pa znate kako, ja ne znam koji konkretno pregledi su vama radjeni pre nego sto ste dobili lekove, ali ako ne osecate nikakvo poboljsanje vec nekoliko dana, onda je logicno da se vratite. Otidjite lekaru ponovo, pa cete znati sta i kako dalje. Samo bez panike, sve se da resiti. Ja vam preko interneta i bez pregleda vise ne mogu pomoci, osim da vas uputim negde.
Dr Milan Ivanovic
Hvala puno!