strah od gusenja

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
life
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 4:15 pm

strah od gusenja

Post od life »

pritisak mi je bio 170-100.isla sam na ekg dobila sam da pijem concor i za holesterol tablete posto mi je bio povisen .posle 2 mesec dana rezultati su mi bili u redu .Dobila sam da pijem cetvrtinu presolola ja nisam pila posle 3 meseca na kontroli pritisak mi je 160-95.sad pijem naravno redovno lekove 2x1 presolol i pola diunorm tablete svaki dan.bromazepam po potrebi .U poslednje vreme osecam da me nesto gusi u grudima ,obe ruke mi budu blago utrnute ,zadnji put sam imala i vrtoglavicu,a pritisak sam tad imala 150-95 inace sam jako osetljiva ,mnogo stresova u zivotu uglavnom sam napeta,bromazepam mi pomaze ali se bojim da mi to nepredje u naviku pa ga izbegavam.imam 43g .Zasto imam te napade gusenja?
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Može da bude mnogo toga. Kada vam se desi opet to gušenje dobro bi bilo da izmerite puls i pritisak. Treba da se javite lekaru jer izgleda da vam taj pritisak i nije baš pod kontrolom. Može da bude hipertenzivna kriza (nagli porast pritiska), napad panike, angina pektoris, nekakva aritmija... (ovo su samo najčešći mogući uzroci). Dakle, idite na pregled i raščistite to.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
life
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 4:15 pm

Post od life »

U tome i jeste problem sto ja svaki mesec dana idem na kontrolu bila sam pre 2 dana i rekla sam za to ,tad mi je izmeren pritisak bio je 130 sa 80 naravno popila sam lekove pre toga i nistami doktor nije rekao za gusenje kao da je to normalno , terapija i dalje a gusenje isto dalje onda sama pomislim da mi mozda neodgovaraju ti lekovi ,da idem kod drugog lekara,jer meni je losije nego pre terapije,neznam sta da radim.
Odgovori