Jako sam uplasena jer mi kasni menstruacija vec 8 dana.Imala sam sexualne odnose,ali sa zastitom.Ipak,plasim se trudnoce,ni sama ne znam zasto sam tako nepoverljiva u zastitu. Da li moze da mi kasni jer koristim efedrin u svrhe fitnessa (zaposlila sam se kao instruktor fitness-a pa mi treba zbog energije,pijem 25mg + 100 mg kofeina jednom dnevno svaki dan sem nedelje)?
Negde sam cula da utice na to,pa bih volela da mi to neko strucan i potvrdi.
Unapred hvala.
Pozdrav
efedrin i izostanak menstruacije
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jun 14, 2009 5:34 pm
Re: efedrin i izostanak menstruacije
Efedrin je predpostavljam stimulant, ne samo sto ima kokaina, nego bih po imenu predpostavila (mada se nadam da nisam u pravu) da takodje ime i amfetamina? Prozivod slicnog imena, Efedra, je ovde u Americi zabranjena pre par godina bas zato sto je imala mnoge nuspojave vezane za amfetamin. Obe supstance u velikoj kolicini mogu da imaju oticaj na ciklus. Hormoni su povezani sa svim, svaka velika promena moze da poremeti ono sto je prirodno stanje organizma (kod svakog individualno). Takodje nagli gubitak kilaze, posebno masti (jer je za proizvodju estrogena potrebna odredjena kolicina masnih celija u telu) moze da izazove nestanak menstruacije. Da li si naglo ili dosta oslabila? Kad kazes da si imala zasticen odnos, na koju zastitu mislis? Da li je odnos bio kada su ti plodni dani?
-
- Stalni član
mislim da ima amfetamina,ali nema kokaina valjda...to je nesto kao speed,daje energiju,povecava protok krvi i siri disajne organe.
Nisam oslabila,uzimam iskljucivo radi energije.Za mrsavljenje se koristi drugacija kura,tj vise efedrina i vise puta dnevno.Kondom smo koristili svaki put.Jednom samo u toku plodnih dana smo imali sex,i jos par puta u neplodnim danima.
Nisam oslabila,uzimam iskljucivo radi energije.Za mrsavljenje se koristi drugacija kura,tj vise efedrina i vise puta dnevno.Kondom smo koristili svaki put.Jednom samo u toku plodnih dana smo imali sex,i jos par puta u neplodnim danima.
Onda bi trebalo da bude u redu.
Sto se tice amfetamina, oni su jako opasni, tacno je da je kokain amfetamin, ali cak i u kontrolisanom prozivodu koji je legalan koriscenje moze da bude opasno. Trebalo bi da to uzimas pod nadzorom lekara... mada nijedan lekar ne bi to preporucio, tako da predpostavljam da ces nastaviti na svoju ruku. Procitaj malo po internetu o efedri. Americka javnost ima mnogo manje predrasude o lekovima i "hemiji" nego sto postoji kod nas i dosta je dokaza potrebno da se neki prozivod zabrani i povuce sa trzista. Ovde i dalje traju sudski procesi tim povodom. Uopste nije bezopasno ni naivno, i licno mislim da zdravlje nije vredno toga, ali to je tvoja odluka. Samo makar budi obavestena o cemu se radi.
Sto se tice amfetamina, oni su jako opasni, tacno je da je kokain amfetamin, ali cak i u kontrolisanom prozivodu koji je legalan koriscenje moze da bude opasno. Trebalo bi da to uzimas pod nadzorom lekara... mada nijedan lekar ne bi to preporucio, tako da predpostavljam da ces nastaviti na svoju ruku. Procitaj malo po internetu o efedri. Americka javnost ima mnogo manje predrasude o lekovima i "hemiji" nego sto postoji kod nas i dosta je dokaza potrebno da se neki prozivod zabrani i povuce sa trzista. Ovde i dalje traju sudski procesi tim povodom. Uopste nije bezopasno ni naivno, i licno mislim da zdravlje nije vredno toga, ali to je tvoja odluka. Samo makar budi obavestena o cemu se radi.
-
- Stalni član
prestala sam da uzimam juce,pa se nadam da cu dobiti cim pre...
hvala na odgovoru
volela bih da cujem jos misljanja..neki ginekolog ili spotrski lekar?
hvala na odgovoru

volela bih da cujem jos misljanja..neki ginekolog ili spotrski lekar?
-
- Stalni član
jos nisam dobila
da li neko zna koliko se efedrin zadrzava u krvi? u pitanju je jako mala doza,ali skoro svaki dan,ali prestala sam,ovo je drugi dan kako ne pijem...pre toga sam pila 15 dana svaki dan po 25mg +100 mg kofeina.

da li neko zna koliko se efedrin zadrzava u krvi? u pitanju je jako mala doza,ali skoro svaki dan,ali prestala sam,ovo je drugi dan kako ne pijem...pre toga sam pila 15 dana svaki dan po 25mg +100 mg kofeina.
Molim vas ,nemojte piti nikako efedrin.Energije ćete imati i pomoću pravilne ishrane.Ne znam da li vam je zakasnila menstruacija zbog toga,ali to NIKAKO nemojte više piti.Neželjeni efekti su povišen pritisak i tahikardija,sličan je amfetaminu,pa može doći i do zavisnosti.Pa valjda kao fitnes instruktor treba da zagovarate zdrav način života i fizičku aktivnost,a ne stimulanse!