CIN1 i TRUDNOCA, MOLIM VAS POMIZITE

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
marija003b
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 12, 2010 3:37 pm

CIN1 i TRUDNOCA, MOLIM VAS POMIZITE

Post od marija003b »

Vec sam pisala na ovu temu, ali mi se mali broj njih javio.
Zivim u inostranstvu i ne verujem bas mnogo obdasnjim doktorima. Pre 10 meseci sam izgubila bebu na porodjaju. Da sve bude gore, posle toga sam otkrila da imam hvp visokorizicne i cin1. Prepisali su mi terapiju od 6 meseci koju ja redovno uzimam. Posle 3 meseca sam odlucila da uradim pap test jer sam se nadala da ce se nesto popraviti, medjutim nije. I dalje imam cin1. Sada mi doktorka preporucuje da uradim neki test APTIMA, pa ako je negativan onda samo da nastavim sa kontrolama, a ako je pozitivan da uradim LEEP. Ne znam ni sta je to, nisam ni razumela, jer kad sam cula da i dalje imam cin1 od soka nisam nista ni razumema.
Ne znam da li me neko razume, ali meni je sada, posle svega potrebna samo jedna mala beba, da bih mogla da ozdravim. Ja sad razmisljam da sve to zanemarim i da poradim na jednoj bebi. Da li je to pametno? Da li neki doktor moze da me posavetuje? Ili neko ko ima iskustva sa tim?
Pozdrav!
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Re: CIN1 i TRUDNOCA, MOLIM VAS POMIZITE

Post od Majmunche »

Ne mogu da ti pomognem vezano za tvoje pitanje, ali bih ti preporucila da zakazes jos jedan sastanak sa doktorkom, ali ovoga puta samo da odgovori na tvoja pitanja. Ponesi listu pitanja, potrazi malo na internetu o kojim je metodama rec (ubaci te termine u google i sigurno ces dobiti gomilu slika i informacija). Predpostavljam da se osecas kao da si u nekoj nocnoj mori iz koje nikako da se probudis, ali nista neces uraditi presecanjem situacije sada. Bolje je da se strpis sada i uradis stvari kako treba, nego da opet budes u slicnoj situaciji.
Odgovori