Postovani,
Prepisan mi je ovaj lek jednom dnevno, ali mi nista nije receno o 'vremenu'. Tako, da bih vas molila da me posavetujete da li ga treba piti ujutru/uvece, pre/posle jela?
Hvala!
Pozdrav!
Ranisan
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: Ranisan
Ima ljudi koji ga, doslovno, piju decenijama....
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
a da li ima nekakav negativan uticaj u smislu talozenja u organizmu?ja njega popijem s' vremena na vreme,kada osetim lupanje zeluca ili kada imam zgaravicu,nadutost zeluca ili bol...doktori mi govore da ako mi se stanje nastavi da im se javim...vredi li na svoju ruku izvaditi krv za helikobakteriju?
-
- Stalni član
- Kontakt:
Jedan od pominjanih nezeljenih efekata Ranisana je uticaj na libido - ali se ne secam da se neko zalio na to za ovih 15 godina koliko radim sa pacijentima.
Helikobakter u sebi nosi 60% odrasle populacije. Testiranje ima smisla samo ako imate hronicne gastricke tegobe.
Helikobakter u sebi nosi 60% odrasle populacije. Testiranje ima smisla samo ako imate hronicne gastricke tegobe.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lek piti jednom dnevno, ujutru, na tashte, tj na prazan zeludac, kako bi se stvorio zashtitni sloj oko zeludca!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- 13th.wizard.
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Avg 14, 2010 12:26 pm
Zavisi zašta vam je dat taj lek.
Ne može paušalno da se piše kada i da li se u kombinaciji uzima ili ne - morate napisati u kojoj
nameri ili indikaciji vam je lekar dao taj lek.
Drugo, zavisi koliko kg imate , i da li i koje druge lekove uzimate.
Sve ostalo je po sistemu 'tuđa muko siđi sa mene'
Ne može paušalno da se piše kada i da li se u kombinaciji uzima ili ne - morate napisati u kojoj
nameri ili indikaciji vam je lekar dao taj lek.
Drugo, zavisi koliko kg imate , i da li i koje druge lekove uzimate.
Sve ostalo je po sistemu 'tuđa muko siđi sa mene'
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
govorilo se jedno vreme da dugotrajna upotreba ranisana utice na zglobove,da li je to tacno?
- 13th.wizard.
- Aktivan član
ne utiče na zglobove ne brinite, pogotovu nema neželjene efekte kod vas jer ga uzimate sa vremena na vreme.
što se tiče serološke probe na h.pylori ona je izvikana i ovde su svi lekrai opšte prakse laki da samo na osnovu krvi proveravaju h.pylori prisustvo i dele antibiotike olako.
h.pylori ima svaki 3. stanovnik planete, pa ne mislite valjda da bi svima njima trebalo da se daju antibiotici.
AB terapija za h.pylori je indikovana samo i ponavljam samo ako postoji zapaljenje želudačne sluznice GASTRITIS ill ČIR želuca. U ostalim slučajevima nema indikacija.
Štaviše novi radovi govore da ne treba uvek eradicirati jer to može biti štetno jer je čovek u svojevrsnoj simbiozi sa tom bakterijom hiljadama godina pa ona ima i neka protektivna dejstva.
Vi uradite Ureaza Izdisajni Test sa C14 izotopom koji ne zrači i to vam je preko 95% sigurno da li imate ili ne h.pylori bakteriju.
A ja bi vam savetovao i gastroskopiju, čisto das e vidi da li imate pridruženi gastritis - jer simptomi liče da to i imate. ako se odlučite za gastroskopiju onda vam Ureaza iszdisajni test ne treba jer samom biospijom sluznice želuca će se u isto vreme odrediti da li imate i h.pylori.
Nađite svog gastroenterologa i idite kod njega ili za UBT/uraza izdisajni test/ ili za Gastroskopiju.
što se tiče serološke probe na h.pylori ona je izvikana i ovde su svi lekrai opšte prakse laki da samo na osnovu krvi proveravaju h.pylori prisustvo i dele antibiotike olako.
h.pylori ima svaki 3. stanovnik planete, pa ne mislite valjda da bi svima njima trebalo da se daju antibiotici.
AB terapija za h.pylori je indikovana samo i ponavljam samo ako postoji zapaljenje želudačne sluznice GASTRITIS ill ČIR želuca. U ostalim slučajevima nema indikacija.
Štaviše novi radovi govore da ne treba uvek eradicirati jer to može biti štetno jer je čovek u svojevrsnoj simbiozi sa tom bakterijom hiljadama godina pa ona ima i neka protektivna dejstva.
Vi uradite Ureaza Izdisajni Test sa C14 izotopom koji ne zrači i to vam je preko 95% sigurno da li imate ili ne h.pylori bakteriju.
A ja bi vam savetovao i gastroskopiju, čisto das e vidi da li imate pridruženi gastritis - jer simptomi liče da to i imate. ako se odlučite za gastroskopiju onda vam Ureaza iszdisajni test ne treba jer samom biospijom sluznice želuca će se u isto vreme odrediti da li imate i h.pylori.
Nađite svog gastroenterologa i idite kod njega ili za UBT/uraza izdisajni test/ ili za Gastroskopiju.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Hahaha, ovime je aktuelizovan moj stari post o "Djordju" :
http://www.doktor.rs/forum/gastroentero ... er#p186800
Pozdrav svima!
http://www.doktor.rs/forum/gastroentero ... er#p186800

Pozdrav svima!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Djordje beshe ubija i azdaHu? 

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- 13th.wizard.
- Aktivan član
pa jes vala, ono mu dođe kao lepa alegorija na temu preteranog potenciranja cele te priče oko h.pylori infekcije!