molim za savet

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
masha011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 13, 2008 3:57 pm

molim za savet

Post od masha011 »

imam 26 godina a tek pre sedam su krenuli problemi s kozom. nisam se usudjivala da svom problemu pridam previse znacaja, u mojoj kuci nazalost ne postoji kultura odlaska u kozmeticke salone i koriscenja skupljih krema (iako bi se za to dalo izdvojiti), a i nekako od cetiri zene u kuci samo ja imam probleme s licem pa su svi ostajali ravnodusni na moje kukanje. sad sam porasla pa pokusavam da sredjujem nagomilane milimetre lose tretirane koze, dok ima nade, ako ima...
da se razumemo, nemam ja akne, ja imam JAKO prosirene pore koje su konstantno pune svega i svacega, poneki miteser, dosta sitnih oziljaka od velikih potkoznih i onih drugih bubuljica koje su mi povremeno izlazile, dosta zacepljenih pora, crvene tackice od starih mitesera i bubuljicica. ten - uzasno prljav, lice se cakli ko ludo, ja se zaista i znojim najvise na licu (ma koliko to imalo ili nemalo logike). lice mi je komplet problematicno, nema dela na kom nije, nos mi je mozda najmanje stradao jer je koscat i valjda nema na cemu da mi se stvori neka veca bubuljica.

napravila sam veliku gresku - posavetovale me drugarice da probam sa daroslavcem (tako nesto), pa onda sa dzonsonovom clean&clear kolekcijom. neko vreme mi se cinilo da mi je lice ako nista, a ono bar manje masno, medjutim - lice mi je dehidriralo, suvo bilo, perutalo se, izgledalo bezivotno,a miteseri, pore, bubuljice - jos uvek tu.
otisla sam u apoteku i kupila vichy aqualia thermal legere kremu i vichy za ciscenje 3 in 1 i dva meseca samo to koristila - dakle nista protiv mitesera i bubuljica. lice mi se i nije preterano procistilo ali mi je ten postao daleko zdraviji i lepsi, i verujem da mnoge cure stavljaju preagresivne kreme na svoja (masna lica), a da je poslednje sto masnoj kozi treba nesto sto ce da je tako isusi, jer tek tada pore podivljaju...
nisam strucna ali tako mi se cini, jer iako su pore i dalje tu, miteseri tu, punop masnoce tu, nijedna veca bubuljica ni potkozna mi nije izasla vec dva meseca, a kao sto rekoh, nista protiv njih nisam koriustila.

i sad, posto mi se lice vratilo u zivot, hidrirano je, elasticnija je koza, ima neku zdravu boju, ali pore i dalje siroke, miteseri i dalje tu, oziljci, masnoca i ostalo - tu, resila sam da ukljucim jos nesto u svoj program nege - normaderm nuit. znam da ima neke vocne kiseline i da suzava pore, bar tako kazu na kutiji i na sajtu, pa kontam bar malo da me odmasti, bar tri puta nedeljno da je metnem na fejs nocu, jer fakat mi je lice i dalje jako masno i puno zapusernih pora, crvenih tackica, iako gladje na dodir i bez vecih bubuljica. izdaleka izgledam ko zmaj, ali izbliza :oops:
uz to sam mislila da danju i dalje mackam ovu akvaliju za hjidriranje, a mozda i jedan dva dana nedeljno da ne stavljam nista, da se lice odmori?

pitala bih vas sta vi mislite, da li je ovaj rezim nege okej za problematicnu kozu, i da li smem normaderm nuit da setam nocu a danju kad dodje prolece i sunce da se svrckam bez bojazni, da li postoji opasnost od sunca, mada kontam da u nuitu nema mnogo tih kiselina (ili gresim?).
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Iako si se bas potrudila da detaljno opises izgled svoje koze,veujem da i sama znas da je najbolje da odes kod PROVERENOG kozmeticara koji ce ti uraditi najobicniji tretman lica koji se sastoji od pilinga,parenja,ciscenja/cedjenja i stavljanja maske za skupljanje pora.Tek posle tretmana ce svi nabrojani preparati koje koristis moci da prodru u kozu i da daju zeljeni efekat.I zapamti,nikada nije kasno da se posvetis nezi koze lica.Vec posle prvog tretmana ces moci sama da procenis kojom brzinom ti se pune pore i kada je vreme za sledeci tretman.Najgora varijanta je rucna radinost i iskustva drugarica sa pojedinim kremama,losionima.Masnu kozu lica treba redovno cistiti i mazati sa sto manje vrsta preparata.Jednostavno upotrebljavaj najlaganije a ne najskuolje kreme,pore ipak treba da disu i dobijaju dovoljno kiseonika,ali ponavljam sve to pod uslovom da je koza ociscena od sebuma.
okablue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 6:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od okablue »

martat je u pravu sto se tice odlaska kod kozmeticara,jer je najbolje resenje da ti ociste lice strucnjaci,a onda da to kod kuce odrzavas.Samo povedi racuna da li ti je lice za dermatologa ili kozmeticara,ako je ovo drugo mogu da ti preporucim super salon(ako si iz Bg-a),moja drugarica sa masnim licem je isla tamo i pomoglo joj je,a i sestra pre svoje svadbe,a inace ima prosirene pore i masnu delimicno kozu,a uz to je bila i trudna pa joj je lice dodatno bilo osetljivo,a ocistila joj je vlasnica salona i najmanju tacku.Salon je na uglu Dositejeve i Gospodar Jevremove ili Jovanove,moram da pronadjem vizitku pa cu da javim,ime i br. tel.
A ako si ipak za kucnu radinost,evo sta sam skoro nasla,pa mozes da probas,nadam se da ce pomoci :D
PERŠUN UKLANJA MITISERE
Sitno naseckan peršun utrljajte na mesta gde vam se nalaze mitiseri. Nakon toga naparite lice nad posudom vrele vode da bi peršunov sok mogao što bolje da prodre u kožu. Tada ćete mitiser moći lako da odstranite komadićem vate.
PILING ZA MASNU KOŽU
Pomešajte dve kašićice naribane limunove kore, dve kašićice kukuruznog brašna, šest kašićica mlevenih badema i dve do tri kašićice vode. Masku nanesite na lice i nežno masirajte kružnim pokretima nekoliko minuta. Isperite mlakom vodom, obrišite lice mekim peškirom i i utrljajte hidrantnu kremu.

LIMUN PROTIV BUBULJICA
Lojne bubuljice na licu brzo će nestati ako nekoliko puta u toku dana na bubuljicu prislonite štapić za uši umočen u limunov sok. Postupak ponavljajte nekoliko puta u toku dana, sve dok se bubuljica ne povuče.
tajchika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 15, 2009 11:40 pm

Re: molim za savet

Post od tajchika »

Maso, kakva su ti iskustva sa normaderm nuit? Razmisljam i ja da pocnem da koristim
Odgovori