da se razumemo, nemam ja akne, ja imam JAKO prosirene pore koje su konstantno pune svega i svacega, poneki miteser, dosta sitnih oziljaka od velikih potkoznih i onih drugih bubuljica koje su mi povremeno izlazile, dosta zacepljenih pora, crvene tackice od starih mitesera i bubuljicica. ten - uzasno prljav, lice se cakli ko ludo, ja se zaista i znojim najvise na licu (ma koliko to imalo ili nemalo logike). lice mi je komplet problematicno, nema dela na kom nije, nos mi je mozda najmanje stradao jer je koscat i valjda nema na cemu da mi se stvori neka veca bubuljica.
napravila sam veliku gresku - posavetovale me drugarice da probam sa daroslavcem (tako nesto), pa onda sa dzonsonovom clean&clear kolekcijom. neko vreme mi se cinilo da mi je lice ako nista, a ono bar manje masno, medjutim - lice mi je dehidriralo, suvo bilo, perutalo se, izgledalo bezivotno,a miteseri, pore, bubuljice - jos uvek tu.
otisla sam u apoteku i kupila vichy aqualia thermal legere kremu i vichy za ciscenje 3 in 1 i dva meseca samo to koristila - dakle nista protiv mitesera i bubuljica. lice mi se i nije preterano procistilo ali mi je ten postao daleko zdraviji i lepsi, i verujem da mnoge cure stavljaju preagresivne kreme na svoja (masna lica), a da je poslednje sto masnoj kozi treba nesto sto ce da je tako isusi, jer tek tada pore podivljaju...
nisam strucna ali tako mi se cini, jer iako su pore i dalje tu, miteseri tu, punop masnoce tu, nijedna veca bubuljica ni potkozna mi nije izasla vec dva meseca, a kao sto rekoh, nista protiv njih nisam koriustila.
i sad, posto mi se lice vratilo u zivot, hidrirano je, elasticnija je koza, ima neku zdravu boju, ali pore i dalje siroke, miteseri i dalje tu, oziljci, masnoca i ostalo - tu, resila sam da ukljucim jos nesto u svoj program nege - normaderm nuit. znam da ima neke vocne kiseline i da suzava pore, bar tako kazu na kutiji i na sajtu, pa kontam bar malo da me odmasti, bar tri puta nedeljno da je metnem na fejs nocu, jer fakat mi je lice i dalje jako masno i puno zapusernih pora, crvenih tackica, iako gladje na dodir i bez vecih bubuljica. izdaleka izgledam ko zmaj, ali izbliza

uz to sam mislila da danju i dalje mackam ovu akvaliju za hjidriranje, a mozda i jedan dva dana nedeljno da ne stavljam nista, da se lice odmori?
pitala bih vas sta vi mislite, da li je ovaj rezim nege okej za problematicnu kozu, i da li smem normaderm nuit da setam nocu a danju kad dodje prolece i sunce da se svrckam bez bojazni, da li postoji opasnost od sunca, mada kontam da u nuitu nema mnogo tih kiselina (ili gresim?).