Jako mi je tesko da pisem o ovome ali jednostavno moram mozda se i ponavljam sto se tice teme stoga se unapred izvinjavam!
Vec sam svoje probleme iznosila na ovaj forum tako da ih mozete pogledati ali zelim da sa vama podelim pakao koji sam prosla i ukoliko je moguce dobijem neki odgovor ili savet!
Do sad sam imala 4 trudnoce prva je bila 2004 konstatovan blightedovum uradjena keretaza druga je bila 2006 spontani pobacaj bez revizije treca je bila 2009 takodje blightedovum i uradjena keretaza sve trudnoce su bile male uvek u petoj sestoj nedelji a zadnja je bila sada dogurala sam do 21 nedelje i nazalost imala pobacaj!
19.03.2010 mi se pojavio svetlo rozi sekret i neka vodica je curkala naravno uplasena pozvala sam prijem u narodni front cisto da vidim sta mi savetuju rekli su mi da se hitno javim posto ko zna sta moze da bude!Od pocetka trudnoce je sve bilo u redu nalazi svi uredni preventivno sam primala inekcije progesterona a kasnije su mi uvedene gynipral tablete i verapamil takodje preventivno!Javljam se u narodni front i na pregledu su ustanovili da sam se otvorila prst i po ostavljaju me odmah u bolnici i prikljucuju na partusisten i ne znam sta jos!Cele noci sam ga primala ujutru je dosao nacelnik i uradjen mi je kontrolni pregled gde se on odlucio na hitan serklaz bez cekanja rezultata briseva koji su mi uzeti odmah po prijemu!Serklaz je uradjen i nastavila sam da dobijam orvazil venski opet preventivno zbog nekih mogucih infekcija na sve sam dobro odreagovala svaki dan mi je radjen CTG gde nije bilo kontrakcija vec su svi polagali nade da je sve u redu i receni mi je da cu uskoro kuci da strogo mirujem!U noci izmedju 22 i 23.03 mi je naglo pukao vodenjak dok sam stigla do porodjane sale sva voda je istekla bebica je ostala na suvom i reseno je da me prikace na indukciju jer nije bilo spasa!Posle nekoliko boca krenuo je porodjaj samo moja dusa zna i onih koji su to prosli kako je to skoro pet sati sam se poradjala sama bez nadzora bilo kog lekara niko nije dosao ni da me pogleda nego su me tako ostavili da se mucim kao da ja znam sta treba da radim!Rastajanje sa dusom neverovatni bolovi muka bol....i na kraju sam izbacila plod tek tada su se pojavile babice da me pogledaju konstatovale su da je devojcica i jos me pitaju da li zelim da je vidim????!!!!! strasno!Rekla sam da ne zelim i morala sam da potpisem da necu da je vidim kao da je to bitno!!!Posle toga su uradili reviziju pod totalnom anestezijom kad sam se probudila iz anestezije vec sam bila na odelenju!Obisao me je dr i naravno niko nista ne govori nije mi jasno zbog cega se to desilo kad je sve bilo u redu svi nalazi uredni i pored serklaza da vodenjak pukne!Na otpusnoj listi iz bolnice pise prolaps plodovih ovojaka nalazi sa obdukcije jos nisu stigli ceka se 10 dana ja ziva nisam da saznam sta je i zbog cega se to tako odjednom desilo!Molim sve one koji su prosli isti pakao kao ja i doktore koji rade na ovom forumu pokusaju da mi objasne vise o tome!Ne znam kada cu ponovo moci da se smejem i da pokusam ponovo!Unaprd zahvalna!
PRSKANJE PLODOVIH OVOJAKA-POBACAJ
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: PRSKANJE PLODOVIH OVOJAKA-POBACAJ
Zasto mi niko ne odgovara ne moguce je da niko nije preziveo ovo sto i ja znacilo bi mi iskustvo ili savet nekog doktora! 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ovde lekara ginekologa nema vec duze vreme. Zaista mi je zao zbog ovih nesretnih okolnosti koje su Vas zadesile. Vi ste slucaj, koji bi trebao da se podrobno obradi, jer posle toliko neuspelih trudnoca, neophodan vam je i dobar endokrinolog, pored ginekologa.
Jako mi je zao... ja sam imala spontani u 11-oj nedelji i mogu samo da naslutim vas pakao...
Zelim vam sve najbolje...

Zelim vam sve najbolje...
Hvala Isidora sto saosecate samnom jeste li posle toga imali normalnu trudnocu?
Stigli su nalazi sa obdukcije naravno pise da je sve bilo u redu ni doktori ne znaju sta se desilo a moj dr kaze da je moguca greska lekara kad su mi stavljali serklaz da su izbusili vodenjak!Ja vise ne znam sta da mislim! 

Pošto me dugo nije bilo posle onog ne milog događaja,rešila sam da ponovo nešto napišem.
Posle duge borbe sa depresijom koja me je zadesila i razgovora sa psihologom (kod koje sam redovno išla) želim samo da kažem da sam se napokon oporavila i da idem dalje!Ne odustajem i nikada neću! Želja da dobijem bebu je mnogo jača od svega. Bila sam kod Dr Radunovića u Višegradskoj odmah posle svega, čovek me je definitivno oduševio, posebno zato što je jako pozitivan i dobar lekar, ulio mi je nadu za narednu trudnoću. Već smo počeli da radimo na tome.
Početkom prošlog meseca smo suprug i ja počeli da pijemo Peruvian Macu (na svoju ruku), o kojoj sam dosta čitala, a iz iskustva koje je imala drugarica moje koleginice sam zaključila da je čudotvorna jer je ta njena drugarica ostala u drugom stanju nakon 3 nedelje uzimanja tableta Peruvian Mace a dugo su se lečili od steriliteta. Iskreno se nadam da će pomoći i nama pa da se napokon i nama ostvari najveća želja.
Takođe, želim da poručim, da svako ko je imao iskustvo slično mome treba da nastavi dalje i nikako se ne predaje, da ne pada u depresije i da što više radi na svojoj psihi zato što odande sve kreće.
A ja se javljam ponovo kada bude bilo nešto novo!
Posle duge borbe sa depresijom koja me je zadesila i razgovora sa psihologom (kod koje sam redovno išla) želim samo da kažem da sam se napokon oporavila i da idem dalje!Ne odustajem i nikada neću! Želja da dobijem bebu je mnogo jača od svega. Bila sam kod Dr Radunovića u Višegradskoj odmah posle svega, čovek me je definitivno oduševio, posebno zato što je jako pozitivan i dobar lekar, ulio mi je nadu za narednu trudnoću. Već smo počeli da radimo na tome.

Takođe, želim da poručim, da svako ko je imao iskustvo slično mome treba da nastavi dalje i nikako se ne predaje, da ne pada u depresije i da što više radi na svojoj psihi zato što odande sve kreće.
A ja se javljam ponovo kada bude bilo nešto novo!
Tako mi je zao sto si to prozivela jer sam i ja imala slicno iskustvo...posle dve zdrave trudnoce, i rodjena dva zdrava deteta, moja treca trudnoca se zavrsila tako sto je bebi jednostavo prestalo da srce kuca u 18-oj nedelji, izazivali su mi porodjaj, bilo je grozno...ja u sobi sa jos cetiri zene, u bolovima, celu noc ni glasa nisam pustila, i negde oko 6 ujutro dobila sam nagon da idem u vc, zvala sam sestru i bukvalno u neku metalnu ciniju rodila moje dete...bio je decak.Naravno nalazi obudkcije pokazivali su da beba nije imala nikakve morfoloske anomalije, normalno razvijena za dob trudnoce, decak...Isto su me pitali da li zelim da vidim i isto sam tako potpisivala da ne zelim. Reviziju su mi radili na "zivo" i to je nesto najbolnije sto sam prezivela u zivotu, ali sam prezivela... Ni dan danas ne znam sta se desilo, dijagnoza me bila bukvalno prevedeno sa latinskog smrt u materici iz nepoznatog razloga... I ja sam se opet usudila. 2009 sam ostala u drugom stanju i u februaru ove godine rodila moju trecu srecicu,mog Milosa...Bilo je strahova, plasila sam se da ne prodjem opet isto, posle tog pobacaja obolela od depresije i anksioznosti, od koje se sada uspesno lecim, moram zbog mojih andjela...Ne predaj se, ne odustaj, misli pozitivno, i Gospod ce dati da uskoro i ti imas svoju bebusku. Ljubim te puno!!!
P.S. Ovo se sve desavalo u Novom Sadu, u Betaniji, i nadam se da se od tada,2007 godine nesto promenilo na odelenju za konzervativnu ginekologiju, gde smo lezale iskjucivo mi zene koje su izgubile bebu, u 18-oj,24-oj,26-oj, nedelji, a sestre su bile vise nego bezosecajne, neprofesionalne i grozne, osim jedne cijeg se imena na zalost ne secam, i koja mi je pomogla da reviziju prezivim, drzala za ruku i skretala mi paznju sa toga sta mi se desavalo....
P.S. Ovo se sve desavalo u Novom Sadu, u Betaniji, i nadam se da se od tada,2007 godine nesto promenilo na odelenju za konzervativnu ginekologiju, gde smo lezale iskjucivo mi zene koje su izgubile bebu, u 18-oj,24-oj,26-oj, nedelji, a sestre su bile vise nego bezosecajne, neprofesionalne i grozne, osim jedne cijeg se imena na zalost ne secam, i koja mi je pomogla da reviziju prezivim, drzala za ruku i skretala mi paznju sa toga sta mi se desavalo....
Izvinjavam se sto tek sad pisem, nisam videla ovo pitanje.zaklinap napisao:Hvala Isidora sto saosecate samnom jeste li posle toga imali normalnu trudnocu?
Da, posle toga (nekih 6 meseci nakon kiretaze) ostala sam trudna. I trudnoca i porodjaj su bili sasvim normalni, i beba-decak je rodjen zdrav i prav i veeeeliki (4,5kg!).
Bice sve ok, samo glavu gore i pricaj sa ljudima, pricaj, placi, ako ti se place, ne nosi tugu u sebi. To je najopasnije.
poz.
Jos jednom hvala Isidora! A evo ja imam lepih vesti 04.08. smo saznali da smo trudni!!!!!
Sutra idem na UZ! Nadam se da ce ovoga puta bti u redu!!!!! Ipak je Peruvian Maca cudotvorna!!! Samo mesec dana smo je pili i eto dve crtice na testu!!!

I tebi puno hvala ancibaby sto si mi se javila!Dugo mi se niko nije javljao ovde! Pozdrav