Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Molim vas da mi neko pomogne, jer sam blago receno preplasena.
Na sluzokozi na prelazu velikih usana u male imam neko zadebljanje. Otprilike 0,5x1cm. Nema izmena na sluzokozi spolja, samo se oseti kad se pritisne. Ne mogu tacno da kazem, kada se to pojavilo,ali jutros nije bilo. Najblize me podseca kao kada komarac ugrize. Blago me boli. Kao neki apsces, ne znam kako drugacije da docaram. Da li neko zna da mi kaze sta bi to moglo biti? Prvi put mi se pojavilo tako nesto. Molim vas, jako sam uplasena!
Ako depiliraš u potpunosti bikini zonu, moža je urasla dlaka. A i na malim usnama obzirom da je sluznica i da je vlažna, ima puno žlezdica pa je moguće da se neka zapušila. Ako ti se samo ne izdrenira u roku od 10 dana najbolje bi bilo da odeš kod ginekologa... Nadam se da sam ti bar malo pomogla... pozdrav
Upravo kako ste i sami rekli, apsces! U bolnoj fazi blago masirajte kanatarionom ili jenostavno ostavite da samo sazri i peshkirom blago izcedite kada ne bude bolno! Lojna zlezda niej nashla izlaz kada joj je trebalo i zapushila se i tako nastaju te bolne bubuljice.
Nishta strashno, izbegavajte gelove za intimna tushiranja ili bilo shta shto narushava normalnu floru genitalne regije, donji ves od veshtachkih materijala, dnevne uloshke, a naravno utichu i ishrana, pushenje, alkoholna pica, unos vode tokom dana...kada ste u kuci sto vishe vremena provodite bez gacica na sebi...pisali smo vec o slichnim tegobama...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.