bol poslije vadjenja zuba

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sasa_bl81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 5:13 am

bol poslije vadjenja zuba

Post od sasa_bl81 »

izvadio sam 2 donja zuba 6 i 7 prije 5 dana.bilo je mao teze vadjenje kod 7 skoro sat vremena,jos uvijek me boli.od tableta prestane.ne ide mi se ponovo zubaru mozete li mi reci jeli to normlano da boli dok rana zarasta.i kako hranu da ocistim kada upadne u rupu,bojim se cackati po zubu.hvala
denzel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 16, 2010 7:23 pm

Re: bol poslije vadjenja zuba

Post od denzel »

pa moguce za tih pet dana da ti je vec hrana upala u ranu pa da te zato i boli...uglavnom idi kod zubara bolje nego da mislis.
ancibaby
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 02, 2010 9:53 am

Re: bol poslije vadjenja zuba

Post od ancibaby »

u svakom slucaju idi kod zubara! ja na primer imam srecu da posle svakog vadjenja zuba dobijem alveolitis, pa moraju da mi kiretiraju ranu i ponovo provociraju krvarenje jer mi se stvara los ugrusak, tako da kod mene ti bolovi potraju 10-14 dana.Idi kod zubara on ce ti iscistiti ranu i po potrebi staviti neki lek, neznam tacno kako se zove, izgleda kao neke travcice i pomaze da rana zaraste. Tu proceduru sam ja pre 3 meseca prosla, isla sam 3 puta na to kiretiranje i stavljanje tog lekica. Srecno!
Odgovori