Bol posle popravke zuba
Bol posle popravke zuba
Zub do kutnjaka (ne znam kako drugacije da ga nazovem) mi je bio osetljiv na hladno jedno desetak dana i jutros sam otisla kod zubara, izvadjena mi je stara plomba (amalganska), sve ocisceno i zamenjeno belom plombom. Medjutim jedno pola sata nakon popravke bol je sve jaci i jaci. Pulsirajuci bol, boli jos i na dodir i na zagrizaj. Da li je to normalno ili nije? Ja sam u zivotu popravila mnogo zuba ali me nikada ovako nije bolelo.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: Bol posle popravke zuba
Da li se smirilo ili jos uvek boli? Kod nekih ljudi se javlja kao reakcija na ortofosfornu kiselinu kojom se kondicionira gled pre postavke bele plombe ali prodje posle dan, dva.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Otisla sam ja istog tog dana kod drugog zubara. Onaj prvi mi je samo promenio plombu a bila je jaka i duboka upala zivca tako da mi je to taj drugi doktor sve sanirao. E sad onaj pulsirajuci bol vise nemam, mnogo mi je bolje ali sada imam drugi problem. Od tog dana kada su mi sto jedan sto drugi doktor kopali po ustima sve zajedno dobrih dva sata imam bol u vilici tj samo na toj desnoj donjoj strani. Znaci boli me kad jedem ili kad jako otvorim usta pogotovo taj deo kod uva. Otici cu danas kod lekara da vidim sta bi to moglo da bude a sledece nedelje cu ponovo kod zubara cisto na pregled da vidimo sta se to dogodilo. Pa to kad coveka potera ne zna da stane 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Normalno je da vas boli zglob kad su vam usta bila toliko otvorena.
Nema potrebe da dizete paniku oko toga, a na pregled kod maksilofacijalnog hirurga mozete otici ako vase tegobe potraju. Ako vam je zub saniran takodje ne vidim razlog vase ponovne posete stomatologu.

Dr Milan Ivanovic
Totalno ste u pravu, panicim bez potrebe. Bolje mi je i sve posete doktorima i zubarima sam otkazala. Hvala Vam na vremenu koje ste odvojili za mene. Srdacan pozdrav.