PET/CT

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Lenon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 14, 2004 2:12 pm

PET/CT

Post od Lenon »

Gde je moguce uraditi PET-CT u Srbiji osim u Sremskoj Kamenici?
Najavljen je uredjaj u Klinickom centru, dokle se stiglo s tim?
Da li neko ima iskustva sa Poliklinikom Filipovic u Podgorici koji rade PET/CT ili sa madjarskim centrima?

Hvala!
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: PET/CT

Post od Slavko_slavko »

ukoliko postoji mogucnost da se radi u srbiji onda je to najbolja opcija jer samo snimanje kosta za 200-300 manje nego u okolnim zemljama,a kamenica ima izuzetno dobre radiologe koji ce ocitati nalaz ovog aparata...na googlu nema nista,barem ja nisam nasao da u bg-u ima ovaj aparat jer je izuzetno skup,ovaj u kamenici kosta 246 miliona dinara,tako da ce pregleti verovatno biti skupi da bi bili na nekoj pozitivnoj nuli...
Lenon
Novi član
Novi član

Post od Lenon »

Proverio, crnogorci zapravo uopste nemaju taj skener, samo prave marketing (mozda su "zastupnici" za hrvatske ili madjarske klinike).
Pretpostavljam da se u Kamenici radi samo na uput kad si vec na samrti, mogu da zamislim kolike su liste..
Ostaje Madjarska ili Hrvatska.. Jel imao neko iskustva s njima?
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

vredi pokusati,ja mislim da se u kamenici moze ici kao i u privatnoj nekoj klinici...npr ako hocete na magnet calujete,i odete malo brze...ne znam,pokusajte pa cete cuti...
ambra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ambra »

ja sam isla u budimpestu, platila 850 e! istog dana je preglked i rezultati, sve je veoma profesionalno, bolnica je cista,oni ljubazni! jeste da se placa, posto sam ja stranac, ali isti tretman imaju i njihovi drzavljani koliko sam ja uspela da vidim! mozda cekaju duze, to ne znam, ali kad dodju na pregled zaista je profesionalizam isti!
Lenon
Novi član
Novi član

Post od Lenon »

Kako se zove taj dijagnosticki centar u Budimpesti?
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Da li ima razlike izmedju multi-scan skenera (MSCT) i spiralnog CT? Da li je onaj CT sa 64 slajda, ili cega vec, na VMA spiralni a ako nije da li je bolji u dijagnostici plucnih bolesti?
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Niko ne zna?
remulus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 6:02 pm

Post od remulus »

Da li su poceli sa radom na pet/ct skeneru u Kamenici, ima li neko informacije, kako to tamo ide?
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

odgovorio sam na temi u podforumu urologija...
Odgovori