Beljenje avitalnog zuba
Beljenje avitalnog zuba
Citam po netu i na vise mesta sam nasao da se avitalan zub moze izbeliti laserskom metodom. Meni je jedinica mrtva vec 10 godina i skroz je potamnela. Odem ja kod mog stomatologa, pa kod drugog, pa kod treceg i svi do jednog mi kazu da je to cista glupost, da to nije trajna metoda i predlazu mi da mi stave krunicu. Jel ima neko iskustva sa ovim? Sta da radim?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Beljenje avitalnog zuba
Da, beljenje avitalnih zuba nije trajno (ako pod trajno podrazuevamo do kraja života), mada je u stomatologiji, i medicini uopšte, malo šta trajno u tom smislu (osim tonzilektoijje i takvih stvari
). Međutim, postižu se dobri rezultati, sa zadovoljavajućim vekom trajanja, beljenjem i bez "lasera" ili lasera. Ja sam par takvih slučajeva uspešno rešio praparatom Opalescence Endo firme Ultradent (ako treba da platim reklamu, neka se neko obrati na pp
) i prilično sam zadovoljan, kao i pacijenti. Moguće je da će na kraju ipak biti neophodna krunica, ali se njeno postavljanje može odložiti za bar nekoliko godina, što, bar po mojim shvatanjima, predstavlja izvestan uspeh. Raspitajte se kod svog stomatologa.

Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
citam ja ovde sve,pratim,al nikako mi nije jasno sta je to avitalni zub
mozete li da mi objasnite al da razumem

mozete li da mi objasnite al da razumem
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Avitalni zub je onaj zub kojem je "izvađen živac".
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt: