Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.
JA IMAM 28 GODINA I PRE PET GODINA SU MI PRONASLI ;BLOCK RAMMI DEXTRI FASCICULI HISSI INCOMLP.COR COMP
MENE ZANIMA STA TO USTVARI ZNACI I DALI JE OPASNO?IMAM I UBRZANO LUPANJE SRCA ZA TO PIJEM PROPLANOLOM,ALI STO JE NAJGORE JA SE JAKO PLASIM I VATA ME PANIKA,JER MISLIM DA CU DOBITI INFARKT ILI NESTO SLICNO.PONEKAD IMAM I BOLOVE U GRUDIMA I U LEVOJ RUCI.STA TO MOZE DA BUDE I OD CEGA?PONEKED NEMOGU NI DA JEDEM NORMALNO NI DA SPAVAM OD STRAHA DA CE MI SE NESTO LOSE DESITI.STA DA RADIM?MOLIM VAS AKO NEKO ZNA NEK MI DA NEKI SAVET.HVALA UNAPRED
inkompletan blok desne grane znaci da se elektricni impulsi kroz vase srce prenose na malo drugaciji nacin nego kod vecine drugih ljudi. ne smatra se bolescu u vasem slucaju.
doslo bi u obzir da uradite eho srca, samo sa idejom da se vidi da li postoji i prolaps, koji takodje nije bolest - jedino iz razloga terapijske odluke da li ostaje propranolol. ukoliko postoji prolaps da, ukoliko ne postoji - ne.
simptomi koje imate pripadaju panicnom poremecaju (mozda komplikovanom depresijom, u to se ne moze ulaziti na osnovu jedne poruke na forumu) i vi treba da se obratite psihijatru - psihoterapeutu kognitivno-bihejvioralne orijentacije da sa vama proradi simptome i ako treba uvede vam lekove. ako za max. pola godine simptomi ne nestanu, ili se bar drasticno ne smanje lecenje nastavite kod psihijatra psihoanaliticke orijentacije. eto, tako bi "po knjigama" trebalo da uradite, a bolna tacka naseg zdravstvenog sistema je to sto se psihoterapija preselila iskljucivo u privatne ordinacije...
PUNO VAM HVALA.TAKO SAM I MISLILA DA JE VECI PROBLEM U MENI JER ME TO SVE JAKO PLASI.U SVAKOM SLUCAJU VEC SAM ZAKAZALA KOD NEUROPSIHIJATRA,PA CU VIDETI KAKVI CE BITI REZULTATI,HOCE LI MI BITI MALO BOLJE,SA TERAPIJOM KOJI CE MI PREPORUCITI.PA CU VAM JAVITI KAKO MI JE. JOS JEDNOM VAM HVALA NA SAVETU I TO MI PUNO ZNACILO.
bice vam bolje - onda kada budete odlucili da se menjate! ne postoji medikamentozna terapija koja ce izbrisati gumicom panicni poremecaj! lekovi pomazu u pocetnim fazama, dok se ne uhvatite u kostac sa problemom! zato bi bilo najidealnije da se javite za pocetak psihijatru kognitivno-bihejvioralne orijentacije, sa kojim cete proraditi simptome. ukoliko to ne da efekat za nekoliko meseci, znaci da je problem dublji i u tom slucaju se treba obratiti psihoanaliticaru.
u svakom slucaju, potrebno je strpljenje.
javite sta se desava
Pogresila sam upisanju poruke pa sad ne znam kako onaj da izbrisem,al nema veze.napisacu opet da se ispravim .zakazano mi je kod psihijatra 27 jula.inace da vam kazem da mi je sve teze i teze.Jako sam smanjila i hranu,jako se malo i druzim,nije mi nidocega.Ali nedam se moram se drzati i imati strpljenja .Javi cu vam 27 kako sam prosla.
E evo da vam javim kakve mi je neuropsihijatar lekove ispisao.Ksalol i Sidata.KA to popijem osecam se osamuceno ko da sam pijana,al valjda to tako treba.Pa cu videti hocu li od toga da se malo trgnem
u pocetnim danima morate da istrpite osamucenost koju osecate, a koja ce vremenom (5-10 dana) isceznuti.
kada antidepresivi pocnu da deluju, oseticete se bolje. dok traju nuspojave koje opisujete, uzimajte xanax (original, samo par desetina dinara skuplji od galenikine kopije, ksalola).
ukoliko ste u mogucnosti, posetite psihoterapeuta kognitivno-bihejvioralne orijentacije da ubrzate lecenje.