Pomoc

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Danijela.M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 21, 2010 12:01 am

Pomoc

Post od Danijela.M »

Imam 25 god. i menstruacija mi je uvek bila uredna i trajala je 4-6 dana, ali vec godinu dana se krvarenje mnogo smanjilo i sada traje 2-3 dana, pre nekoliko dana sam dobila i prvi dan je bila tamna braon boja dok je sada normalna. Drugarici je isto tako bila braon i ginekolog je rekao da je to ok, sta da radim jer mi se to pre nije desavalo? Od lekova pijem rivotril i zoloft
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Re: Pomoc

Post od Majmunche »

Nisam sigurna da li rivotril ima nekog efekta na ciklus a za zoloft [i]mislim[/i] da nema. Jako bi me interesovalo ako mi neko mogao da mi to potvrdi, imam par pacijenata (kao klinicki psiholog) koji su na tim lekovima i nikada nisam proucila da li imaju neki efekat na ciklus - osim da su naravno, teratogeni.

Sto se tice pitanja oko krvarenja, bilo bi najbolje da odes kod obicnog lekara opste prakse i uradis analizu hormona u krvi. Mozda imas neki hormonalni disbalans. Takodje, ako imas hipotireodizam (smanjenu funkciju tiroideje), onda to moze uticati i na ciklus i na psihicko stanje, pa to treba proveriti.
Danijela.M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 21, 2010 12:01 am

Re: Pomoc

Post od Danijela.M »

Majmunche napisao:Nisam sigurna da li rivotril ima nekog efekta na ciklus a za zoloft mislim da nema. Jako bi me interesovalo ako mi neko mogao da mi to potvrdi, imam par pacijenata (kao klinicki psiholog) koji su na tim lekovima i nikada nisam proucila da li imaju neki efekat na ciklus - osim da su naravno, teratogeni.

Sto se tice pitanja oko krvarenja, bilo bi najbolje da odes kod obicnog lekara opste prakse i uradis analizu hormona u krvi. Mozda imas neki hormonalni disbalans. Takodje, ako imas hipotireodizam (smanjenu funkciju tiroideje), onda to moze uticati i na ciklus i na psihicko stanje, pa to treba proveriti.
hvala vam puno, mnogo ste mi pomogli :)
Odgovori