METASTAZA PLANOCELLULARNOG CA

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Beba77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 27, 2008 12:15 pm

METASTAZA PLANOCELLULARNOG CA

Post od Beba77 »

Molim za pomoć, svekrva (1946) je radila na Maksilofacijalnoj hirurgiji operaciju ciste na vratu sa leve strane ... nakon operacije je duže čekala HP nalaz i patolog je utvrdio sledeću dijagnozu: HP metastaza planocellularnog ca u 7 od 7 lgl (u svih sedam limfnih čvorova su nađene formacije karcinoma) ... Dalje su je uputili na pretrage gornjeg aerodigestivnog trakta ... zatim kontrolu krvi i urina i da se javi na Konzilijum nakon par dana ... Zanima me da li je neko imao iskustvo sa ovakvom dijagnozom i da li može da me uputi gde mogu da se urade detaljne pretrage kako bi se utvrdilo primarno mesto tj. žarište carcinoma ... I pitanje da li može patolog da pogreši ... ja sam skeptična po tom pitanju, a stvar nije nimalo naivna ... Gde mogu da se ponovo pregledaju uzorci tkiva kako bi se potvrdilo ili negiralo postojanje carcinoma ?

Alex
Odgovori