Za Vladu99 i dr Presetnika - Visokorizicna trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
SlobodankaD
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 8:45 pm

Za Vladu99 i dr Presetnika - Visokorizicna trudnoca

Post od SlobodankaD »

Postovani/e,

u svojoj 39-oj godini nakon druge IVF/ICSI nalazim se u 12 nedelji blizanacke trudnoce. Na nedavnom ultrazvuku doktorka mi je saopstila da se deo placente jednog blizanca nalazi na amnionskoj pregradi, a drugi deo zadnjem zidu uterusa. Uz to, spomenula je da mi je grlic kratak - 1cm i da cu morati puno da lezim. Nisam pronasla objasnjenje u vezi placente na amnionskoj pregradi putem interneta, osim nekih sajtova na engleskom koj datu situaciju (ako sam dobro razumela) smatraju vrlo rizicnom po pitanju pobacaja i spominju nedovoljan protok krvi do ploda. Molim da mi date neko tumacenje, jako sam zabrinuta jer sam tesko dosla do trudnoce. No, ipaki zelim da znam pravo stanje kolike su sanse da se taj blizanac rodi ziv i zdrav i da li moze ugroziti i drugi plod cija je placenta uredno pricvscena za prednji zid materice. Takodje, pocela sam da lezim stalno, premda osecam cesti rpitisak u predelu grilca.

Hvala unapred na odgovoru.
Odgovori