Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: koje analize uradii?
PostPoslato: Uto Jul 20, 2010 3:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 20, 2010 3:02 pm
Postovi: 2
Postovani,
imam 27god I od pre tri godine mucim se sa eserihijom koli u urinarnom traktu. Sve je pocelo kada sam je dobila u bazenu I od tada sam radila analize mikrobioloske koje su pokazivale da nema vise od 50.000 ali sam imala I krv u mokraci I jak I ostar bol prilikom mokrenja. Prvo sam se lecila baktrimom I pipemom,kako mi je doktor prepisao,I to je pomoglo,ali se ona uporno vracala,I poslednji put kada sam je imala u oktobru prosle godine pila sam nofocin. Od tada je nisam ponovo dobila,ali se bas pazim, kada god osetim neku neprijatnost u donjem delu stomaka, pijem dosta cajeve I palisept koji mi je dostao pomogao,jer mi se cini da je lecenje antibioticima zacarani krug. E sad, ono sto mene muci je sledece- kada sam je ponovo dobijala posle prvog lecenja, to je uvek,ali uvek bilo drugi dan posle seksualnih odnosa. Naravno da sam bila na svim analizama kod ginekologa I ultrazvuk,radila sam cak i testove na hlamidiju,mikoplazmu,ureaplazmu I svi rezultati su negativni,papa test je uredu, grupa sekreta je treca ali nisu izolovane nijedne bakterije,u cervikalnom brisu je nadjena lactobacillus sp. koja predstavlja normanlu vaginalnu floru I nista mi nije prepisano da koristim. Inace imam istog partnera vec godinama I on je radio mikrobioloski nalaz urina I nije mu nadjena nijedna bakterija. Mene zanima da li postoji I koju analizu on ili ja treba jos da uradimo da bi znala kako se ona uvek vrati bas posle odnosa, I kako je to zapravo moguce. Hvala unapred, Iva


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: koje analize uradii?
PostPoslato: Uto Jul 20, 2010 10:16 pm 
Korisnikov avatar OffLine Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 9:59 pm
Postovi: 1910
Ovde jedino preventiva pomaze : pre i odmah posle seksualnog odnosa oprati se toplom vodom i sapunom. E. coli se u toku odnosa "utrlja" u otvor uretre i tako predje u mokracnu besiku.
Ovo se vrlo cesto srece kod zena.

_________________
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: koje analize uradii?
PostPoslato: Sre Jul 21, 2010 10:48 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 20, 2010 3:02 pm
Postovi: 2
Hvala na brzom odgovoru. To sto ste mi preporucili, upravo i radim, obavezno se operem posle odnosa, praznim besiku pre i posle, i ako osetim neku neprijatnost sutra dan, popijem kapsulu palisepta. Nije da mi smeta da to uradim,ali ako su moji rezultati negativni, kako je uopste moguce da se ona "utrlja"? Da napomenem da analni odnos nepraktikujem. Pre nego sto sam je dobila prvi put,nisam obavljala sve ove stvari (pranje, praznjenje besike) kada je odnos u pitanju i nije mi bilo nista. Da li postoji neka mogucnost da je moj partner ima a da to nije u mokraci?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: koje analize uradii?
PostPoslato: Sre Jul 21, 2010 1:08 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 7:10 pm
Postovi: 717
Da li se i partner temeljno opere pre odnosa, ili mozda koristite kondom? Naravno da je moguce da e. coli postoji na kozi penisa, onda ne moze da se detektuje u mokraci. Moja preporuka je da koristite kondom i obavezno lubrikant.
Tvoj problem je sto je prva infekcija ostetila unutrasnju sluzokozu besike, i sada se na njoj mnogo lakse stvaraju ranice zbog trenja tokom seksualnog odnosa, i onda bakterije koje udju u besiku imaju za sta da se uhvate (inace je taj unutrasnji zid besike gradjen tako da bakterije samo skliznu sa njega, zato ranije nisi imala problema). Treba da prodje dosta vremena bez infekcija da bi se sluzokoza oporavila. Zato kazem da obavezno koristite lubrikant, jer on smanjuje to trenje. Takodje izbegavajte poze u kojima je veci pritisak na prednji zid vagine, iza koga su uretra i besika. Jako je tesko postici da apsolutno nijedna bakterija ne udje u uretru tokom seksa, cak i sa besprekornom higijenom, jer nasa koza i genitalije nikada nisu sterilne. Svaka seksualno aktivna zena ima poneku celiju e. coli u vagini, odakle se kroz vaginalne sekrecije lako transportuju do otvora uretre, a onda se kroz seksualni odnos utrlja u nju. Prava prevencija je postici da se bakterije ne zadrze u besici. Savetujem ti da pijes sok ili tablete od brusnice (nadji neki kvalitetan sirup za razblazivanje ili preparat, sa visokom koncentracijom brusnice) tokom dana pre seksualnog odnosa, jer brusnica otezava zadrzavanje e. coli u besici. A i ti i decko bi trebalo da koristite sampon za intimnu higijenu ciji je pH manji od 5.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 115 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: