Na pocetku mi se cinilo da je zatvor,a onda krenulo da se smenjuje sa dijarejom (nemam bolove u stomaku,niiti krvi i sluzi u stolici),nekada mucninom,podrigivanjem.....sve ono sto sam citala na netu se poklapa sa tim da imam Sindrom iritabilnog koluma (creva).
Dok to nisam procitala,nisam ni znala da to postoji!
Inace,osoba sam koja zaista pazi sta jede,dosta pijem vode,ne pusim,ne pijem alkohol....predpostavljam da nisam dobila ovo zbog lose ishrane.Usput,nikada nisam imala problema sa probavom!! Imam 42 godine.
Interesuje me,kako se tacno ova bolest dijagnozira?
Moram li da radim kolonoskopiju (to me strasno plasi!!) da bi se tacno utvrdilo sta je u pitanju ili moze lekar opste prakse ili specijalista (uz dodatne analize krvi i ostalih pregleda,mozda i ultrazvuk ili rendgen...) da utvrdi o cemu se radi?!
I jos nesto me interesuje: koliko je ovaj sindrom izleciv? Da li se ikada moze to izleciti i ako moze,da li je to dugotrajno lecenje uz neku propisanu dijetu?
Sta mi je najbolje ciniti????
Nadam se da ce mi neko pomoci.
Hvala puno i pozdrav!
Sindrom Iritabilnog koluma (creva)
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: Sindrom Iritabilnog koluma (creva)
Ako o ovom zdravstvenom problemu nije pisano na ovom forumu, ne znam o cemu je pisano 
Iskoristite opciju "pretraga", ukucajte "iritabilni kolon", IBS, imate stotine postova.

Iskoristite opciju "pretraga", ukucajte "iritabilni kolon", IBS, imate stotine postova.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.