Posle operacije cisti na jajniku nove tegobe

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
martina8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 17, 2010 6:06 pm

Posle operacije cisti na jajniku nove tegobe

Post od martina8 »

Operisala sam krajem prosle godine teratome velicine 5-6cm koji su bili u oba jajnika. Pratila sam njihovo stanje 4 godine dok se nisam odlucila da ih operisem. Iako su pokusali laparoskopiju, ipak su me isekli i to je bilo jako bolno i tesko. Imam rez od 20 cm iznad vagine. Posle histopatoloskog nalaza pokazalo se da su sazreli i sve je bilo u redu. Jajnici su sacuvani. Nakon te operacije je usledila jos jedna operacija (kamenja u zuci, koji su se uznemirili posle ove operacije). Onda sam malo predahnula od svih stresova i bolnih zahvata nekoliko meseci. Na kontrolnom pregledu jajnika mi je ustanovljeno da sada imam vodene ciste na jajnicima i neku vodu koja lici na 'fantom tumor' i koja nastaje od skupljanja vode izmedju tih priraslica od operacije. Predlozeno mi je da idem na novu operaciju, istu kao i prvu, sa istim secenjem stomaka, da bi se nekako ta voda preusmerila kroz trbusnu maramicu ili ne znam kako vec, nisam ih dobro razumela. To stvaranje vode nije opasno, ali ce se voda nagomilavati i smetace mi, tako da su mi rekli da je operacija jedino resenje.
Moje pitanje za sve je da li neko ima slicno iskustvo i da li je to uobicajena posledica operacije i kako to nastaje? Da li postoje neki uspesni nacini tretiranja ovog problema, osim operacije?
Spremna sam da probam sve i ucinim sve, samo da ne bih isla ponovo na taj bolni operativni zahvat. Ukljucujuci i lecenje u inostranstvu. Da li imate neke preporuke?
Hvala unapred!
Odgovori