Retka stolica,gasovi bolovi u stomaku

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Milorad(Miki)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 18, 2010 10:41 pm

Retka stolica,gasovi bolovi u stomaku

Post od Milorad(Miki) »

E ovako imam 18-naest godina,i nikada nisam imao nekih problema sa stomakom,do pre par dana.Tačno pre sedam dana osetio sam kao neku nadutost u stomaku,zatim su počeli bolovi i imao sam retku stolicu(proliv),a tu su i počeli svakodnevni gasovi.Bol mi se pojavi svakoga dana po nekoliko minuta(30-40min),vrlo sam uplašen i ne znam šta da radim,pošto me ranije nikada nije boleo stomak toliko dugo a plus tome imam već sedam dana retku stolicu(proliv).
Molim vas da mi odgovorite o čemu se radi...Unapred Vam Hvala.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Retka stolica,gasovi bolovi u stomaku

Post od quincekap »

Moj savet ti je da odmah odneses stolicu na analizu : koprokultura (bakterioloski i mikoloski ),stolicu na parazite,protozoe (ako je potrebno i perianalni bris ) i da se javis svom lekaru.Nece smetati da ujutru popijes neki od probiotika.
Da li si pre toga pio neke antibiotike? Sta si konzumirao od namirnica?
Neko meso,pljeskavice,cevape,sladoled,voce,sir? Sve ovo,ako je na neki nacin bilo ukvareno je moglo da tako iznenada prouzrokuje prolive,a mozda je jednostavno neki stomacni virus.
Javi nam sta si uradio?
slobam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 05, 2008 3:17 pm

Post od slobam »

Uradi i test na prisustvo Candide u stolici
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm

Post od quincekap »

Candida je mikoloski nalaz.Privatno odrade sve to kroz koprokulturu,a kad se ide preko uputa (npr. u Batutu ),mora lekar opste prakse da naznaci.Stolica se daje u tri bocice i po pravilu bi trebalo da se nosi 3 dana na analizu kada su u pitanju protozoe,djardija,itd.
Milorad(Miki)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 18, 2010 10:41 pm

Post od Milorad(Miki) »

Evo i mene...Ja sam skroz zaboravio da posetim ovaj forum,pošto sam se ovde učlanio i otvorio temu...Pa ovako je to bilo,posle dva dana kada sam otvorio moju temu nakanjivao sam se da odem kod Dr.i u medjuvremenu me prestao stomak,evo do dan danas nemam više problema sa stomakom,stolicom itd...Ali ostaje misterija zašto mi se sve to dešavalo,a Vi quincekap ste me pitali šta sam jeo,i da jeo sam ćavape i roštilj...hmmm pa sad možda je od toga,ma da sam odmah posumnjao na to,a plus nisam jeo kod svoje kuće nego u komšiluku pravili roštilj...e sad neznam...svejedno Hvala Vam!
Odgovori