Isao sam kod dr-a zbog problema sa stomakom,slabo jedem,izgubio sam i 4,5 kg za 5,6 nedelja i imam osecaj neke tezine u predelu zeluca tj.malo ispod rebara...,uradio sam u krvnu sliku i sve je u granicama dozvoljenog osim bilirubina koji mi je uvek skoro duplo veci tj. 37 (imam onaj sindrom,tako da to nije problem),ona mi je odradila pregled i UZ i u nalazu stoji:
OBJEKTIVNO:sklere sedefaste,konjuktive slabije prokrvljene,blago subikterican... (ovde sam naveo samo sto mi je sumnjivo,sve druge stavke pise da su normalne)
ABDOMEN:U ravni gr.kosa,mekan,palpatorno bolno neosetljiv,blag metorizam,pristaltika cujna,nema znakova slobodne tecnosti u abdomenu,jetra i slezina u fiz.granicama
EHO abdomena:jetra homogene gradje,bez fokalnih promena u sebi,promera u medioklavikularnoj liniji oko 125mm.Zucna kesa normalne debljine zidova,bez stranog sadrzaja.Pankreas uredne EHO strukture.Slezina homogena KK promera oko 105mm.OBa bubrega normalne velicine,bez staze.Mokr.besika prazna.
DG:Sy Gilberte
Th:dijeta na ruke
E,sad jel moze neko strucniji da mi kaze jel nalaz ok,sta moze biti problem,sta je ova dijagnoza itd.?!
DA MI NEKO PROTUMACI NALAZ....
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 1:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: DA MI NEKO PROTUMACI NALAZ....
A da,nije mi jasno zasto nigde u nalazu ne stoji u kakvom je stanju zeludac?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: DA MI NEKO PROTUMACI NALAZ....
Zato sto niko kod nas ne gleda zeludac ultrazvukom, to zahteva malo drugaciju pripremu, drugu sondu i nekako je UZ zeluca i creva kod nas maltene nepoznat (iako Nemci i Amerikanci rade i to). Stoga, potrebno je uraditi rendgen zeluca.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.