Imam 32 godine i dosad nisam radjala.U braku sam vec tri godine ali trudnoca nikako da dodje.Nisam bolovala od nikakve bolesti niti sam radila bilokakve operacije.Kad sam isla kod gimekologa ustanovljeno je da imam policisticne jajnike, miom na materici, ranica i klamidija.Hlamidije smo izlecile sa antibiotike a doktor mi je savetovao da miom i ranica ne stvaraju problem oko trudnoci i da oko toga necemo preuzeti nista sve dok one ne stvaraju problem oko trudnoce.Radila sam HSG i utvrdjeno je da je lev jajovod proodan ali kad je trebalo da se ubrizga kontrast u desnim u bolnici u kojoj sam radila nije bilo dovoljno kontrasta tako da je sad neizvesno da je desni jajovod proodan.Po preporuci doktora koji ovde kod nas u Makedoniji je mislim najdobri uzimala sam clomifen i dexametazon za stimulacije.Na 14 ovog meseca radila sam insiminaciju.Jedan dan posle insiminacije imala sam strasnu glavobolju.Ja ionako imam problem sa migrenom ali je ovaj put bilo nesto drugacije.Nije bila samo glavobolja nego i varijacija krvnog tlaka.Jednom 150 sa 110, po jedan sat normalan, pa 110 sa 90.Nisam uzimala nista i ostavila da sve prodje samo po sebe. Isto imam bolove u donjem delu trbuha kako i bolove u delu bubrega.
Kako mi je receno da treba da prodje dve nedelje da se utvrdi dali je inseminacija uspesna pitam se koliko sve ovo moze da bude reakcija organizma na proces inseminacije i ako nije dali bi ja trebala potraziti lekarsku pomoc.
OBGYN,hitno
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Dexametazon je antiflogistik (protiv upalu) i antialergenik, on nema veze sa stimulacijom. Nije mi jasno zasto su ti rekli da ga uzimas zajedno sa Klomifenom?! Jedino se posle IUI daje neki antibiotik da ne bi doslo do neku upalu zbog samog postupka.
Inace, ja sam uradila 6 IUI-ja do sada, i nisam imala nijedan simptom od ovih koje ti opisujes. Mozda ti pritisak varira na nervnoj bazi, a bol u stomaku se javlja zbog pucanja folikula, nije strasno.
Posto sam i ja iz MK, bas me zanima u koju su ti bolnicu rekli da nemaju vise kontrasta i ostavili nekompletan HSG, pretpostavljam na Kliniku
, privatnicima se to ne desava.
I ako nije tajna, gde ste radili IUI, kod kod doktora?
Srecno sa IUI-jom, neka bude prvo pa musko

Inace, ja sam uradila 6 IUI-ja do sada, i nisam imala nijedan simptom od ovih koje ti opisujes. Mozda ti pritisak varira na nervnoj bazi, a bol u stomaku se javlja zbog pucanja folikula, nije strasno.
Posto sam i ja iz MK, bas me zanima u koju su ti bolnicu rekli da nemaju vise kontrasta i ostavili nekompletan HSG, pretpostavljam na Kliniku

I ako nije tajna, gde ste radili IUI, kod kod doktora?
Srecno sa IUI-jom, neka bude prvo pa musko

OBGYN,
Znam da je dexametazon protiv upala i zato sam ga uzimala.Uzimala sam clomifen 3x1 na dan, a dexametazon kako ne bi doslo do alergiske reakcije. IVI-ja radim god d-ra Tase Trpcevski - Bitola i ovo je prvi pokusaj, a HSG sam radila isto u Bt. u drzavnoj bolnici.Do sad nisam cula da ima privatnike koje rade HSG.Reci mi kakovo je tvoje iskustvo sa lekarima kod nas?
14-og dana od IUI vadis betu ili radis kucni test. Ja sam cekala da (ne)dobijem, pa tek kad bi meca zakasnila nekoliko dana, radila sam kucne testove.
Inace, i dalje ne razumem zasto su ti dali D., ovo prvi put cujem, ali ok, verovatno je tvoj d-r imao neki razlog... ja nisam lekar.
Klomifen sam pila 2x1 5 dana, od drugog ili petog dana ciklusa, ti ga pijes 3x1, koliko dana?
Sad, moje iskustvo. U drzavnoj klinici sam radila samo hormone, sva ostala ispitivanja sam uradila privatno. A da, HSG u Vojnoj bolnici, jer na privatno se placalo oko 80 evra. Kad sam otisla u GAK-u, jedna sestra mi je rekla da je HSG aparat pokvaren, da dodjem za godinu/godinu ipo
. Mislim... sta reci... Sreca, nasli smo neku vezu na Vojnoj, inace bih platila tih 80 evra. Sve IUI-je sam uradila u Re Medici, imam tamo lekar koji me vodi, a imam i jos jednu lekarku, ona mi je maticni ginekolog vec deset godina, privatnik, ali radi sa plavim kartonima. Ona me povezala sa ovim lekarom, i do neba sam joj zahvalna, jer je covek car! Prezadovoljna sam od tretmana koji dobijam, puno me kosta to zadovoljstvo, ali znam da u sred IVF/ICSI-ja koji trenutno radim, nece mi se desiti da mi postupak odloze zbog toga sto je lekar otisao na nekom simpozijumu, ili zbog toga sto trenutno manjkaju sa medijumima i uzgajalistima za jajasca, kao sto rade zenama na Klinici. Inace, zivim u Skopju.
Inace, i dalje ne razumem zasto su ti dali D., ovo prvi put cujem, ali ok, verovatno je tvoj d-r imao neki razlog... ja nisam lekar.
Klomifen sam pila 2x1 5 dana, od drugog ili petog dana ciklusa, ti ga pijes 3x1, koliko dana?
Sad, moje iskustvo. U drzavnoj klinici sam radila samo hormone, sva ostala ispitivanja sam uradila privatno. A da, HSG u Vojnoj bolnici, jer na privatno se placalo oko 80 evra. Kad sam otisla u GAK-u, jedna sestra mi je rekla da je HSG aparat pokvaren, da dodjem za godinu/godinu ipo

Ja zivim u PP i od ispitivanje sam radila:
1.papa test
2.test hlamidije i uroplazme
3.HSG
4.hormona na treci dan ciklusa
Moj muz je radio spermogram i spermokultura.Inace mislim da je mnogo bitno da imas poverenja u doktora kod kojeg ides.Ja u pp imam maticnu koja radi i privatno i u drzavnoj bolnici ali je imam radi to sto je zadolzitelno imati maticnog ginekologa.Doktor kod kojeg idem dosad je imao puno uspeha.Samo ovu godinu imao je 50-60 uspesnis IVF-a, a za IVI-ja rekli su mi da vise ne broji zato sto ih ima puno.Inace je subspecijalist za sterilitet i infertilitet i radi samo na probleme sa sterilitetom.Druge ginekoloske probleme koje nisu vezani za sterilitet za njega nisu interesantni.
1.papa test
2.test hlamidije i uroplazme
3.HSG
4.hormona na treci dan ciklusa
Moj muz je radio spermogram i spermokultura.Inace mislim da je mnogo bitno da imas poverenja u doktora kod kojeg ides.Ja u pp imam maticnu koja radi i privatno i u drzavnoj bolnici ali je imam radi to sto je zadolzitelno imati maticnog ginekologa.Doktor kod kojeg idem dosad je imao puno uspeha.Samo ovu godinu imao je 50-60 uspesnis IVF-a, a za IVI-ja rekli su mi da vise ne broji zato sto ih ima puno.Inace je subspecijalist za sterilitet i infertilitet i radi samo na probleme sa sterilitetom.Druge ginekoloske probleme koje nisu vezani za sterilitet za njega nisu interesantni.
Re: OBGYN,hitno
Miaz, to sto radis kod Dr tase tpcevski ne uliva mi mnogo poverenja.Dr Tase Trpcevski je zavrsio medicinski facultet sa 6 i kusur prosek.
Re: OBGYN,hitno
Sto znaci da nije strebao napamet..