Interesuje me koje se bakterije mogu nalaziti u III grupi VS (osim hlamidije, mikoplazme i ureaplazme)?
Stalno imam VS III, ove tri bakterije sam ispitala i rezultat je negativan, PAPA je takodje u redu. Osim pojacanog (mada, on mi je konstantno pojacan od puberteta), gustog, belog sekreta, normalnog mirisa (mislim) drugih tegoba nemam niti sam ikad imala.
Zasto onda stalno imam tu grupu i koja je razlika izmedju IIIa/b/c grupe?
bakterije u VS
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Vaginalna flora je puna bakterija kojima je tu normalno stanište (saprofitna flora), one se ponekad nalaze u većem broju pa daju nalaz III grupe. Tako su meni rekli. Pojačan sekret može da bude od ranice a i ne mora, i ja sam od srednje škole imala pojačan sekret tzv. "belo pranje" ali bez infekcije.
Ako nemaš tegoba ćuti i smatraj se srećnom.
Ja imam III grupu ali imam tegobe samo tako
a svi bi izgleda da na meni najpre isprobaju sve vaginalete i stare i nove načine opšteg lečenja pre nego što mi daju briseve da ih nosim na analizu... 
Ako nemaš tegoba ćuti i smatraj se srećnom.

Ranicu nemam (papa je ok). Stvar je u tome sto svi na forumu alarmiraju da smo prepune bakterija koje TREBA leciti, da ne bismo kasnije imali problema sa plodnoscu..... A kad je to u pitanju, naravno da cemo se sve zabrinuti...
Forumi su odlicni za dobijanje informacija, ali sto ih vise gledam shvatam da su, na neki nacin, postali mesto za radjanje hipohondara ili se bar svako od nas pomalo nadje u svakoj bolesti....
Cat, koje konkretno imas tegobe?
Citala sam da treba "malo" i ostaviti na miru nasu vaginalnu floru (pogotovo ako cesto koristis antibiotike i vaginalete), jer time se "bolest" samo nastavlja a ne leci. Meni je problem samo pojacani sekret, ali kao sto kazes nema razloga za brigu
Forumi su odlicni za dobijanje informacija, ali sto ih vise gledam shvatam da su, na neki nacin, postali mesto za radjanje hipohondara ili se bar svako od nas pomalo nadje u svakoj bolesti....
Cat, koje konkretno imas tegobe?
Citala sam da treba "malo" i ostaviti na miru nasu vaginalnu floru (pogotovo ako cesto koristis antibiotike i vaginalete), jer time se "bolest" samo nastavlja a ne leci. Meni je problem samo pojacani sekret, ali kao sto kazes nema razloga za brigu

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Papa može da bude OK i ako imaš ranicu ali da je imaš napomenuli bi ti to. Koliko sam ja shvatila hlamidija (koja često ne daje simptome), ureaplazma i mikoplazma spadaju u bakterije koje treba lečiti. Mogu se naći i enterobakterije ali one se valjda leče samo ako izazivaju tegobe.
Ja imam pojačan žut sekret i povremeno peckanje i svrab, hronična infekcija jer su me donedavno ubeđivali da III grupa nije ništa i nisam ni znala da mogu da se rade analize.
Ja imam pojačan žut sekret i povremeno peckanje i svrab, hronična infekcija jer su me donedavno ubeđivali da III grupa nije ništa i nisam ni znala da mogu da se rade analize.