problem sa srcem tokom spavanja

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
markonni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 7:59 pm

problem sa srcem tokom spavanja

Post od markonni »

Hteo bih da podelim ovde par uznemirujucih iskustava koje sam imao tokom spavanja i pretpostavljam da imaju veze sa srcem, pa ako neko zna o cemu se radi, neka javi. Izvinjavam se zbog malo duzeg opisa.

- 2004te godine mi se tokom spavanja desilo sledece: san mi je prekinuo jak grc u grudima koji je trajao par sekundi. Dok se to desavalo ja milsim da nisam bio svestan tj jos uvek sam bio u polusnu, i secam se da sam pokusao da vicem da bi me culi u susednoj sobi, jer sam se veoma uplasio. Zatim se par sekundi nakon tog grca javio drugi, i opet sam pokusao da vicem ali nisam mogao. Kada je i on prestao, uspeo sam da se probudim.

- sutradan ujutru mi se slicno deslio-lezeci u krevetu uhvatio me je neki napad (kao kad epilepticar dobije napad) gde su mi se opet grudi grcile i tresao sam se sav prilikom toga, a bio sam skoro budan tj delom su mi oci bile otvorene i gledao sam u vrata sobe dok se to desavalo par sekundi nakon cega je prestalo.

- pre par meseci mi se desilo isto tokom spavanja da sam osetio da krecem da se gusim tj da mi nestaje vazduha, nakon cega sam se probudio iz sna uz nagli duboki uzdah, osetio sam da su mi grudi utrnule i da "bride", kao i ruke. Secam se da sam pokusao jedva da pokrenem ruku koja mi je bila na boku i takodje utrnula i uspeo sam nekako. Odmah sam se setio da stavim ruku na srce posto sam pretpostavljao da nesto nije u redu,i osetio sam kako je napravilo u tom trenutku 3-4 TOLIKO SPORA OTKUCAJA (ali jaka,da tako kazem) da sam bukvalno mogao da osetim srce kako se skuplja i siri. Posle par sekundi kada je sve to proslo i kada sam se razbudio, srce mi je veoma brzo kucalo.

- takodje, jednom sam se naglo probudio opet zbog nedostatka vazduha, a moment pre toga sam osetio da su mi grudi odjednom utrnule i kao da je iz grudi, ka glavi krenuo nagli jak pritisak, koji sam potom osetio oko usiju, koje su mi jako zujale kad sam se potom probudio
bahra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 22, 2010 1:16 pm

Re: problem sa srcem tokom spavanja

Post od bahra »

ako vec do sad nisi uradi obavezno ekg i ako se uspostavi da je sa srcem sve ok onda trk na pregled zeluca jer znam iz vlastitog iskustva da zeludac zna dati slicne simptome ( hijatalna hernija) a nije iskljucen ni napad anksioznosti koji je jako cest slucaj danas a da nismo ni svjesni toga . Ipak kao prvo iskljuci problem srca sto je najbitnije . Sve najbolje pozzz.
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: problem sa srcem tokom spavanja

Post od sedefasta »

Postoji niz razloga koji bi mogli da budu uzrok ovakvih Vaših tegoba.

Javite se izabranom lekaru da bi se započelo detaljno ispitivanje.

Sve najbolje!
Odgovori