Nadogradnja zubi.?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
iron.lady
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 29, 2010 5:20 pm

Nadogradnja zubi.?

Post od iron.lady »

Imala sam udes prije nekoliko dana, isla sam skejtom niz ulicu i udarila sam u auto pri cemo sam slomila manje od pola dva donja zuba, i gornji skoro cijeli, ostalo ga je mozda 1-2 mm .....
sad me zanima kako cu ih morati nadogradjivati da bi ponovo imala prirodan izgled tih zubi.? Koliko ce to kostati, i koliko ce trajati.?
i zanimaju me slicna iskustva ljudi koji su se nasli u slicnoj situaciji .... hvala :)
picky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 08, 2009 9:57 am

Re: Nadogradnja zubi.?

Post od picky »

Cao,
meni je gorna jedinica (pola) nadogradnja..
ja sam je slomila sa 13 godina po sto su mi stavili nadogradnju (posto sam bila mala nije bilo moguce da se stavi porcelanski zub)...ali odma posle 3 meseci od kad sam to uradila, opet sam pala i slomila isti zub (nadogradnju)..tad sam bila u bugraskoj, pa su mi tamo uradili, i od tada, vec 10 godina (da kucnem u drvo) nemam nikakve probleme...
Zub se i ne primecuje da je nadogradnja, funkcionira kao i ostale zube..zato nemoj da brines uopste
Jedini problem je to da nemogu da ugrizem nesto tvrdo, primer jabuka, pa je moram seckati, jer me strah da ne bi ispao taj dio :)
Sto se tice cena, ja sam tada platila prvi put u Makedoniju (posto sam iz makedonije) nekih 50 eura, a posle toga, u bugarskoj samo 5 eura (smesna cena) ali se super pokazao zub! Sada se vec sve promenilo cenama..pretpostavljam..
Meni su rekli tada, da necu moci da stavljam nadogradnju vise od nekoliko puta, i da cu morati posle odredjeno vreme da stavim porcelanski zub..ali ja bi da imam ovu nadogradnju ceo zivot!
I tako..
p.s. izvini zbog padeze :)
iron.lady
Novi član
Novi član

Post od iron.lady »

uff dobro je :) koliko vidim nema vise razloga za brigu, moce se to fino uradit ... samo se nadam da ce to izgledat prirodno, a na ostalo mogu da pazim :)
cijena mi i nije toliko bitna, al koliko vidim velika je razlika o.O ovde kod nas je to mnogo skuplje, al nema veze :)

hvala :)
picky
Novi član
Novi član

Post od picky »

Nece te niko primetiti da su ti zube nadogradnje sigurno! Meni nisu primetili 10 godina, cak i ja zaboravljam :) samo mi je krivo sto nemogu da uradim lasersko whitening, jer nadogradja ne menja boju :)
iron.lady
Novi član
Novi član

Post od iron.lady »

ma bitno je da imas zub :) a koliko treba da se to uradi.? jesu tebi uradili odmah pri prvoj posjeti zubaru, ili si isla vise puta.?
picky
Novi član
Novi član

Post od picky »

To se odma radi na prvoj poseti, za pola sat imas zub :)
iron.lady
Novi član
Novi član

Post od iron.lady »

uf, kod mene to nije tako ;\ ..... moraju mi vadit zivac u 2 zuba ... danas sam isla, dala mi je anesteziju ali nije djelovalo :S .... malo nesto mi je uradila na zivo, i stavila nekakav lijek da unisti zivac ... to isto mi mora radit i dole u 1 zuba :S .... a ovo ostalo je otislo ali ne do zivca, huh :)
picky
Novi član
Novi član

Post od picky »

Ja se bas i ne razumem, ali kolko ja znam kad se unisti zivac zub ce da potamni..tako da nadogradnja bi bila razlicita boja posle odredjeno vreme..
..mozda ti dobijas porcelanske zube? Meni su rekli da kad tad moracu da stavim porcelanski zub, ali meni je i ovako super.
I da, kod mene je drugi slucaj, nisu mi vadili zivce, jer ja verovatno nisam nista bitno povredila (slomila), ma da nemam vise od pola zuba.. :D
Nadam se da ce sve proci kako treba! :wink:
Javi sta si uradila! :)
iron.lady
Novi član
Novi član

Post od iron.lady »

ne razumijem se ni ja bas :\ ..... ona je rekla da ce mi radit akrilnu navlaku .... to je ono s kolcicem, zato sto je kod mene otsla vecina zuba :\ .... a u onog drugog sto se isto mora vadit zivac, on je otisao samo pola, ali ne znam kako ce njega radit ..... a poslije cu trebat valjda stavljat keramicke zube ... ja msm da su ti bolji od porculanskih :roll:
Odgovori