tetralogia fallot

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
rebeka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 03, 2006 9:28 pm

tetralogia fallot

Post od rebeka »

Operisala sam tetralogiu fallot,pre 23 godine,kada sam imala 15 meseci.Od tada svake godine imam redovne kontrole,jednom godisnje,za sve ove godine situacija je nepromenjena,stanje mi je dobro,nemam tegoba.Imam jedino bolove na levoj strani kada sam dugo naslonjena na nju.To traje par sekundi i prodje.Na levoj nozi imam prosirene vene do kolena,kazu da je pukla vena za vreme operacije.Pocetkom proslog meseca sam ostala trudna,zeljena trudnoca.Bila sam trudna 6 nedelja i onda mi je receno od strane jednog kardiologa da ja spadam u grupu visoko,visoko rizicnih trudnoca i izvrsena mi je kiretaza.Cak sam cula da ja moram da se operisem jos jednom,jer moja operacija sa vremenom ima korekciju.Zanima me jel ja ipak sa ovim zdravstvenim stanjem mogu da ostanem trudna i iznesem trudnocu do kraja?Na ovom istom sajtu u oblasti ginekologije mi je jedan doktor odgovorio da mogu,pa me zanima vase misljenje jer sam ja ipak operisala srce.Da li ja moram obavezno da se operisam opet?Sve sto treba poslacu,prvu dijagnozu ili sta drugo.Hvala unapred
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

To je uskospecijalističko pitanje, na to može da vam da odgovor samo kardiolog, i to onaj koji se time bavi, bar za sad, takvog ovde nema.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
beti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 03, 2006 11:15 pm

Post od beti »

[quote="Filip"]To je uskospecijalističko pitanje, na to može da vam da odgovor samo kardiolog, i to onaj koji se time bavi, bar za sad, takvog ovde nema.[/quot
Hvala na pomoci.mislila sam da ima kardiologa,pa sam htela cuti misljenje.
Odgovori