tetralogia fallot
tetralogia fallot
Operisala sam tetralogiu fallot,pre 23 godine,kada sam imala 15 meseci.Od tada svake godine imam redovne kontrole,jednom godisnje,za sve ove godine situacija je nepromenjena,stanje mi je dobro,nemam tegoba.Imam jedino bolove na levoj strani kada sam dugo naslonjena na nju.To traje par sekundi i prodje.Na levoj nozi imam prosirene vene do kolena,kazu da je pukla vena za vreme operacije.Pocetkom proslog meseca sam ostala trudna,zeljena trudnoca.Bila sam trudna 6 nedelja i onda mi je receno od strane jednog kardiologa da ja spadam u grupu visoko,visoko rizicnih trudnoca i izvrsena mi je kiretaza.Cak sam cula da ja moram da se operisem jos jednom,jer moja operacija sa vremenom ima korekciju.Zanima me jel ja ipak sa ovim zdravstvenim stanjem mogu da ostanem trudna i iznesem trudnocu do kraja?Na ovom istom sajtu u oblasti ginekologije mi je jedan doktor odgovorio da mogu,pa me zanima vase misljenje jer sam ja ipak operisala srce.Da li ja moram obavezno da se operisam opet?Sve sto treba poslacu,prvu dijagnozu ili sta drugo.Hvala unapred