Bol posle jabuke

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mathiel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 03, 2010 12:45 am

Bol posle jabuke

Post od Mathiel »

Kada god pojedem jabuku, i posle uzmem nesto slatko, npr med, bole me petice. bila sam kod zubara pre mesec dana, na pregledu, i posto me tada nije nista bolelo, nisam ni spominjala ovu situaciju, a on nije nasao nikakav novi kvar.
A cula sam da je bol na slatko najgori stadijum kvara. Zar nije onda prethodno trebalo da me boli na hladno ili vruce ili tako nesto??
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Re: Bol posle jabuke

Post od Ivanna Kraljica »

Mathiel napisao:Kada god pojedem jabuku, i posle uzmem nesto slatko, npr med, bole me petice. bila sam kod zubara pre mesec dana, na pregledu, i posto me tada nije nista bolelo, nisam ni spominjala ovu situaciju, a on nije nasao nikakav novi kvar.
A cula sam da je bol na slatko najgori stadijum kvara. Zar nije onda prethodno trebalo da me boli na hladno ili vruce ili tako nesto??
ne mora da znaci da je ono najgore.....ja sam npr.imala unutrasnji kvar,ispod plombem i je bilo kamenca,tako da posetite stomatologa i onda uraditie snimamk i videcete u cemu je problem.
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Bol na slatko uopste ne mora da znaci da je u pitanju "najgori stadijum kvara", a sto se tive bola na hladno i toplo, oni ce se javiti u zavisnosti od vrste oboljenja pulpe. Bol na toplo pulsirajuceg karaktera ide u prilog gnojnom zapaljenju, dok bol na hladno govori o seroznom...itd.
Javite se stomatologu.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Dinah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 02, 2010 5:45 pm

Post od Dinah »

Bole li direktno petice?
Ako je okolo,moze biti upala desni.Ogoljenje korenova moze uzrokovati preosetljivost nerava.
Stomatologija nije moja oblast ali mislim da sam u pravu.
Odgovori