Konjuktivitis ili alergija ili tik

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Dana.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 21, 2010 9:33 pm

Konjuktivitis ili alergija ili tik

Post od Dana. »

Mozda mi ovde neko odgovori.Da li ste imali situaciju.Devojcica dve godine je nedavno pocela da trepce jakim stiskom oci kao da joj nesto smeta.Oftamolog nam je reko alergija i ao acidi borici,a kad smo otisli kod pedijatra dao nam je kremicu Korticin.sta mislite i da li je neko imao slicnu situaciju.HVALA
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Konjuktivitis ili alergija ili tik

Post od Vanjina mama »

To je imoja ćerka radila, ali se ispostavilo da su joj smetale šiškice :lol:
Imaju deca običaj to da rade, to je nešto kao tik, ali svesni. Prođe ih, uglavnom.
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

Post od misty »

ne znam da li je tik ili alergija, ali ja ne bih detetu nikada bez sigurnog dokaza da je alergija, stavljala Korticin kremu, bolje je nesto bez kortikostereoida, makar i to bila obicna kamilica.
Dana.
Novi član
Novi član

Post od Dana. »

Sto jel ta krema opasna,dao mi je pedijatar :(
misty
Aktivan član
Aktivan član

Post od misty »

ma ne daleko bilo, ne bi vam lekar prepisao nesto sto je opasno, ali ja licno izbegavam da stavljam sebi ili detetu sve sto je na bazi kortikostereoida, samo ako se jako mora. To je cista hemija...
da li je krema dala rezultate, da li dete jos ima te simptome
misty
Aktivan član
Aktivan član

Post od misty »

Treba istaći da u velikoj većini upotreba kortikosteroida kod svih ovih bolesti samo ublažava ili uklanja simptome ali najčešće ne uklanja razloge nastanka bolesti. Kortikosteroide ima smisla koristiti samo kada paralelno s lečenjem simptoma lečimo i uzrok nastanka bolesti.

Nuspojave kod sistemske upotrebe kortikosteroida su brojne i vrlo ozbiljne u slučaju dugotrajne terapije kortikosteroidima: peptički ulkus, Cushingov sindrom, supresija odgovora na infekciju ili povredu, osteoporoza, atrofija nadbubrežne žlezde, psihički poremećaji i psihoze, katarakta, metabolički poremećaji.

Na kraju je važno istaći da se sistemska upotreba kortikosteroida praktikuje samo kada za to postoji opravdan razlog. Svako nekritičko korišćenje kortikosteroida može imati nepovoljne posledice za pacije....
Ovo sam prepisala iz jednog clanka
Dana.
Novi član
Novi član

Post od Dana. »

Nista bolje jos trepce mozda za nijjansu manje,icemo sutra kod oftamologa,pa cemo da vidimo da li da nastavimo sa kremicom.HVALA VAM PUNO
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Oftalmolog treba da presudi ako je alergija ili konjuktivitis, a neurolog ako su tikovi...
Dana.
Novi član
Novi član

Post od Dana. »

Sad smo uredu vise nema treptanja ipak mislim da nije bila alergija nego neko negodovanje,sad je super,nakon mesec dana.
Odgovori