Konjuktivitis ili alergija ili tik
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Konjuktivitis ili alergija ili tik
Mozda mi ovde neko odgovori.Da li ste imali situaciju.Devojcica dve godine je nedavno pocela da trepce jakim stiskom oci kao da joj nesto smeta.Oftamolog nam je reko alergija i ao acidi borici,a kad smo otisli kod pedijatra dao nam je kremicu Korticin.sta mislite i da li je neko imao slicnu situaciju.HVALA
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Konjuktivitis ili alergija ili tik
To je imoja ćerka radila, ali se ispostavilo da su joj smetale šiškice
Imaju deca običaj to da rade, to je nešto kao tik, ali svesni. Prođe ih, uglavnom.

Imaju deca običaj to da rade, to je nešto kao tik, ali svesni. Prođe ih, uglavnom.
ne znam da li je tik ili alergija, ali ja ne bih detetu nikada bez sigurnog dokaza da je alergija, stavljala Korticin kremu, bolje je nesto bez kortikostereoida, makar i to bila obicna kamilica.
Sto jel ta krema opasna,dao mi je pedijatar 

ma ne daleko bilo, ne bi vam lekar prepisao nesto sto je opasno, ali ja licno izbegavam da stavljam sebi ili detetu sve sto je na bazi kortikostereoida, samo ako se jako mora. To je cista hemija...
da li je krema dala rezultate, da li dete jos ima te simptome
da li je krema dala rezultate, da li dete jos ima te simptome
Treba istaći da u velikoj većini upotreba kortikosteroida kod svih ovih bolesti samo ublažava ili uklanja simptome ali najčešće ne uklanja razloge nastanka bolesti. Kortikosteroide ima smisla koristiti samo kada paralelno s lečenjem simptoma lečimo i uzrok nastanka bolesti.
Nuspojave kod sistemske upotrebe kortikosteroida su brojne i vrlo ozbiljne u slučaju dugotrajne terapije kortikosteroidima: peptički ulkus, Cushingov sindrom, supresija odgovora na infekciju ili povredu, osteoporoza, atrofija nadbubrežne žlezde, psihički poremećaji i psihoze, katarakta, metabolički poremećaji.
Na kraju je važno istaći da se sistemska upotreba kortikosteroida praktikuje samo kada za to postoji opravdan razlog. Svako nekritičko korišćenje kortikosteroida može imati nepovoljne posledice za pacije....
Ovo sam prepisala iz jednog clanka
Nuspojave kod sistemske upotrebe kortikosteroida su brojne i vrlo ozbiljne u slučaju dugotrajne terapije kortikosteroidima: peptički ulkus, Cushingov sindrom, supresija odgovora na infekciju ili povredu, osteoporoza, atrofija nadbubrežne žlezde, psihički poremećaji i psihoze, katarakta, metabolički poremećaji.
Na kraju je važno istaći da se sistemska upotreba kortikosteroida praktikuje samo kada za to postoji opravdan razlog. Svako nekritičko korišćenje kortikosteroida može imati nepovoljne posledice za pacije....
Ovo sam prepisala iz jednog clanka
Nista bolje jos trepce mozda za nijjansu manje,icemo sutra kod oftamologa,pa cemo da vidimo da li da nastavimo sa kremicom.HVALA VAM PUNO
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Oftalmolog treba da presudi ako je alergija ili konjuktivitis, a neurolog ako su tikovi...
Sad smo uredu vise nema treptanja ipak mislim da nije bila alergija nego neko negodovanje,sad je super,nakon mesec dana.