Zracenje pre trudnoce?koliko je stetno zraciti se pre trudnoce,da li dijagnostikovano zracenje ostecuje reproduktivne organe?
prosle godine sam radila irigografiju rentgensko snimanje debelog creva 8 snimaka,doza je visoka za ovaj pregled (tako sam cula sam).
Posle 10 meseci sam ostala u drugom stanju...da li to ima neke veze...imate li neko iskustvo
Zracenje pre trudnoce?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Zracenje pre trudnoce?
Budi bez brige,nije opasno,prošlo je puno vremena od snimanja do začeća,opusti se i uživaj.
hvala na odgovoru,ali moje pitanje je bilo da li zracenje ostavlja posledice na reproduktivne organe zene,znaci da su moji jajnici sa njima i jajne celije tada bile ozracene,....da li je to stetno?gloria2 napisao:Budi bez brige,nije opasno,prošlo je puno vremena od snimanja do začeća,opusti se i uživaj.
Dijagnostička zračenja su,inače malog intenziteta i ne ostavljaju trajne posledice.To bi značilo da niko ne sme da se snima pre radjanja dece.Ima ,ovde na forumu baš priča žene koja se snimala neznajući da je već trudna,pa je sve ispalo na kraju dobro.Mislim da je neka doktorka,baš navodila doze zračenja,pokušaj da nadješ temu.
nadam se da ne ostavlja trajne posledice,u svakom slucaju hvala ti puno na odgovorugloria2 napisao:Dijagnostička zračenja su,inače malog intenziteta i ne ostavljaju trajne posledice.To bi značilo da niko ne sme da se snima pre radjanja dece.Ima ,ovde na forumu baš priča žene koja se snimala neznajući da je već trudna,pa je sve ispalo na kraju dobro.Mislim da je neka doktorka,baš navodila doze zračenja,pokušaj da nadješ temu.