skracivanje zuba
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 10, 2005 12:09 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
skracivanje zuba
imao sam krive zube i nosio sam protezu. sada su skoro ispravljeni ali m je jedan zub veci od drugog. problem je sto su to jedinice. interesuje me da li moze taj jedan zub da se skrati i da li ce da boli?
Zub je lako skratiti, ako treba malo da se skrati onda uglavnom ništa ne boli, ako treba malo više onda se može desiti i da boli ali tome i služi anesetezija
. Ali ništa na svoju ruku, trebate posetiti vašeg stomatologa i konsultovati se, možda skraćivanje nije rešenje, možda duži zub treba još malo vratiti natrag u vilicu ili iz vilice izvući kraći zub. Stomatolog će vam preporučiti koje je rešenje najbolje za vas.

Pozdrav svima. Ovde sam procitala dosta o fiksnim aparatima posto me zanimaju jer imam problema sa desnima i doktorka mi je preporucila da stavim fiksnu protezu. Imam 25 god. Da li je neko to ucinio u skorije vreme, gde da idem i naravno zanima me kako se krecu cene i kod privatnika i u domu zdravlja.
a kakvih problema sa desnima konkretnije?zocki napisao:Pozdrav svima. Ovde sam procitala dosta o fiksnim aparatima posto me zanimaju jer imam problema sa desnima i doktorka mi je preporucila da stavim fiksnu protezu. Imam 25 god. Da li je neko to ucinio u skorije vreme, gde da idem i naravno zanima me kako se krecu cene i kod privatnika i u domu zdravlja.
Re: skracivanje zuba
Sad i ja imam istovetan problem. Da li neko može da napise nesto o mogućnostima rešavanja toga bez fizičkog skracivanja zuba i u slučaju ako se skraćuje, koliko može da se skrati a da se ne stavlja plomba. Eventualno ako dzoni može da napiše kako je rešio svoj problem.