skracivanje zuba

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dzoni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 10, 2005 12:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

skracivanje zuba

Post od dzoni »

imao sam krive zube i nosio sam protezu. sada su skoro ispravljeni ali m je jedan zub veci od drugog. problem je sto su to jedinice. interesuje me da li moze taj jedan zub da se skrati i da li ce da boli?
perakojot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 10, 2004 11:13 pm

Post od perakojot »

Zub je lako skratiti, ako treba malo da se skrati onda uglavnom ništa ne boli, ako treba malo više onda se može desiti i da boli ali tome i služi anesetezija :). Ali ništa na svoju ruku, trebate posetiti vašeg stomatologa i konsultovati se, možda skraćivanje nije rešenje, možda duži zub treba još malo vratiti natrag u vilicu ili iz vilice izvući kraći zub. Stomatolog će vam preporučiti koje je rešenje najbolje za vas.
issis
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Sep 15, 2008 1:03 pm

Post od issis »

Zub se moze skratiti iz estetskih razloga ali samo do dentina jer u suprotnom bice potrebna plomba.Ako ga previse skratite osecacete bol na toplo i hladno.
zocki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 25, 2008 10:29 am

Post od zocki »

Pozdrav svima. Ovde sam procitala dosta o fiksnim aparatima posto me zanimaju jer imam problema sa desnima i doktorka mi je preporucila da stavim fiksnu protezu. Imam 25 god. Da li je neko to ucinio u skorije vreme, gde da idem i naravno zanima me kako se krecu cene i kod privatnika i u domu zdravlja.
Glorijan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 11:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Glorijan »

Ako samo ti i tvoj zubar primecujete tu razliku, a pritom ti ista funkcionalno ne smeta onda i ne moras da skracujes. Verovatno si u zadnje vreme dosta gledao i poredio zube pa ti izgleda da je razlika velika.
mia_82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 10:46 am

Post od mia_82 »

zocki napisao:Pozdrav svima. Ovde sam procitala dosta o fiksnim aparatima posto me zanimaju jer imam problema sa desnima i doktorka mi je preporucila da stavim fiksnu protezu. Imam 25 god. Da li je neko to ucinio u skorije vreme, gde da idem i naravno zanima me kako se krecu cene i kod privatnika i u domu zdravlja.
a kakvih problema sa desnima konkretnije?
zocki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 25, 2008 10:29 am

Post od zocki »

slucajno sam ovde postavila pitanje, ne spada u ovu temu...pa ne bih da nastavljam. sad sam na "fiksnoj protezi".
Stealth
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 10:37 am

Re: skracivanje zuba

Post od Stealth »

Sad i ja imam istovetan problem. Da li neko može da napise nesto o mogućnostima rešavanja toga bez fizičkog skracivanja zuba i u slučaju ako se skraćuje, koliko može da se skrati a da se ne stavlja plomba. Eventualno ako dzoni može da napiše kako je rešio svoj problem.
Odgovori