Da li imam reflux zuci?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Jumanji
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 26, 2010 6:52 pm

Da li imam reflux zuci?

Post od Jumanji »

Kada sam imao esophaegoduodenoskopiju meni je bilo mnogo lose,najgori osecaj u zivotu,ne mogu recima da opisem..

Doktor mi je stavio ono kroz usta a ja imam mnogo jak nagon za povracanje,kako je proslo grlo tako sam ja krenuo da povracam i da se grcim,naravno u prazno jer nista nisam jeo prethodnih 12 sati,povracao sam u prazno na svakih par sekundi,znaci nisam mogao da izdrzim ni 10 sec da ne povratim,a nisam povracao nista.

Sto je dublje ulazio ka stomaku to mi je losije bilo,hteo sam bukvalno da ispovracam unutrasnje organe,sline su mi curile iz nosa,suze izlazile iz ociju,pljuvacka se gomilala u ustima i onda sam krenuo da povracam zuc.. Zelenkasto-zuckastu sluz,kazem vam jedna opsta katastrofa.

Ovo sam nasao citajuci na Wikipediji

On an empty stomach – after repeated vomiting, for example – a person's vomit may be green or dark yellow, and very bitter. The bitter and greenish component is bile.[citation needed] (The color of bile is often likened to "fresh-cut grass", but in a vomit it may be mixed with other components in the stomach to look greenish yellow or dark yellow.)

E sad mene zanima,ako moze neko da mi kaze.. Da li ja imam reflux zuci,ili je to posledica neprestalnog silom izazvanog mucnog povracanja u prazno uz ogromne muke,grcenja i sve ono sto sam nabrojao.

Radio sam Eho stomaka i tu kazu da je jetra obicne velicine,homogene strukture i da zucni putevi nisu prosireni. Bez pat. sadrzaja u lumenu,pankreak i slezina B.O. Oba bubrega B.O. .

Radio sam i krvni test na Helico, referentna vrednost je <1.0U/mL a moj rezultat je bio <0.4 U/mL.
Odgovori