VTO,rezultati,trudnoca...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
hopica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 24, 2010 10:03 am

VTO,rezultati,trudnoca...

Post od hopica »

Radjen mi je transfer embriona (isla sam na VTO uz stimulaciju) i isla sam da radim betu nakon dve nedelje (to je bilo prosle nedelje). Rezultat je pokazao da sam trudna :D :D :D Trebala sam da dobijem menstruaciju ali nisam, sto je jos jedan dokaz ,nadam se, da sam trudna.
Koliko je tacnost tog rezultata? Nalaz (beta) je poklazivao da sam usla u trecu nedelju? Doktorka mi je rekla da dodjem na ultrazvuk tek nakon kad prodje mesec dana (znaci jos dve nedelje). Jel ima neko takvo iskustvo? Sta da radim? Kako da se hranim?Savet? Da li postoji nesto jos tacnije da mi odredi da li sam zaista trudna ili ne?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: VTO,rezultati,trudnoca...

Post od Dea »

Znam da je bitno da se u trudnoci od pocetka pija folna kiselina. A sto se hranjenja tice, znate i sami sta je zdravo, sta omogucuje dovoljno vitamina. Srecno!
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Re: VTO,rezultati,trudnoca...

Post od D.J. »

Ja sam posle VTO-a...tj. posle Bhcg-a isla u 7 nedelji na ultra zvuk....radila sam u Madjarskoj VTO i u startu mi je doktor prepisao multivitamine koje u sebi sadrze i folnu kiselinu...folna je bitna od starta ..mislim da je 400 jedinica dnevno potrebno...a posle 3 meseca multivitamini...+ sam jos prva tri meseca stavljala utrgestan vaginalete...a hranila sam se zdravo kao i kad nisam bila trudna... hranila sam se zdravo...jedino nisam jela budjave sireve...i POZITIVNE MISLI!!!! Setala sam ko luda i prirodno se porodila sa bebcom od 4.350gr.....
Generalno doktor koji ti je radio VTO treba da te uputi o svemu sta treba da pijes...jedes..itd.

Zelim ti mirnu i lepu trudnocu!
Odgovori