Koje testove, bris...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
cudna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 25, 2009 2:07 am

Koje testove, bris...

Post od cudna »

Zdravo,

Potreban mi je savet.

Danas sam bila na pregledu i rezultali su sledeci:

Kolposkopski nalaz: oko orificijuma uzana zona cilindricnog epitela sa diskretnom REE SCH NEG. (HEG.) nisam sigurna da li je prvo slovo N ili H.

Dijagnoza: Cervicitis CHR
Terapija: Macmiror vag
Za nedelju dana ce biti rezultati.
Zanima me sta mi mozete reci o ovim nalazima i savet koje testove da uradim, na sta da se testiram, koji testovi trebaju za hlamidiju, candidu... Nisam bas upucena koji testovi postoje za sta.

Hvala!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Koje testove, bris...

Post od tamaraft »

Za sada nema potrebe da idete na nikakve testove, imate dijagnozu, imate hronichni cervicitis tj upalu vagine, tahnije cevixa, pochetnog dela materice, ako je radjen bris prilikom pregleda za 7 dana cete znati koje bakterije su ga izazvale, za sada imate terapiju, redovno i po pravilu koristite terapiju, smanjite cigarete i kafene napitke, unos secera tokom lechenja, naravno apstinencija i posle isteka terapije idite na pregled pa cete posle toga videti shta i kako i gde!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
cudna
Novi član
Novi član

Post od cudna »

Radjen mi je kolposkopski pregled, rezultati ce biti za nedelju dana ali stvarno ne znam koji rezultati, sta tu spada? Sve mi je naplatila 3.000 din, ne znam da li u to spada bris, mislim da ne. Bila je velika guzva i nije bilo mesta za danas da zakazem pregled kada sam zvala tel pa sam otisla tamo da pitam sta je sve potrebno da uradim, koje testove i bris a bas kada sam otisla da pitam, devojka koja je imala tada zakazano nije dosla ona je uzela mene i pregledala tako da ne znam ni koje rezultate cekam:) Receno mi je da mogu da dodjem na neku terapiju, uklanjanje radio talasima ili tako nesto i to da to kosta 13.000 din.

Ja bi stvarno htela da znam i uzrok nastanka toga, kako se ne bi vratilo i zato bi htela da uradim sve testove koje je potrebno pa me zanima sta preporucujete.

Rekla je da decko ne mora nista da koristi, posto su mu se pojavile neke crvene tackice po glansu, da mu je to od moje infekcije, ali je mazao canesten kremom i ubrzo se povuklo. Malo mi je i to Cudno, da za njega nije potrebno nista. Zato bi htela da vidim da li je neka gljivica ili bakterija to izazvala. Dr je rekla da je infekcija i to je sve.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

wow wow wow stop!

Uklanjanje chega radiotalasima? Zasto?

Moj savet je da odete kod josh jednog ginekologa na pregled, nema smisla da vas tako n abrzinu urade, ne kazu nishta i poshalju kuci sa terapijom bez saveta i bez objashnejnja sta to po njihovom mishljenju treba da se skida i koshta 13 000 dinara???!

Gde ste radili kolposkopiju i zashto pre svega? Da li ste bili na obichnom gin pregledu ili sako kolposkopiji?

U toku obichnoh manuelnog vaginalnog pregleda se mogu uzeti brisevi, ali i prilikom kolposkopije se uzima bris vaginalnog sekreta i bris grlica materice za PAPA test i to ce biti gotovo za 7 dana verovatno, i to ulazi u tu cenu, bar je tako u vecini ordinacija.

Ali u dijagnoza govori samo o cervicitisu a ne o bilo chemu shto se mora uklanjati radiotalasima! A ako vec imate hronichan cervicitis gljivichna infekcija je uvek uz to, kao bonus, zato je vas partner imao takve tegobe, ali na srecu kod njih se to lakshe zalechi nego kod zena. Prochitajte neshto vishe o infekcijama u ovom podforumu i slichnim temama i nadam se da ste pocheli lechenje!

Najiskrenije vam savetujem da promenite ginekologa!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
cudna
Novi član
Novi član

Post od cudna »

Hvala,

Sledece nedelje cu otici na jos jedan pregled u drugu ordinaciju.

Na pregled sam isla zbog tih tackica koje su se javljale decku, i zbog jos jednog problema a to je da prilikom odnosa ja nista ne osecam. Osecam u pocetku prvi minut ali posle toga jako ovlazim i jednostavno nista ne osecam, ne oseca ni decko bas najbolje. Dr je rekla da imam pojacan sekret i da je to verovatno zbog te upale vagine.
cudna
Novi član
Novi član

Post od cudna »

Stigli su i rezultati papa testa. Nista mi nije jasno i nikakvo tumacenje rezultata nisam dobila pa vas molim za pomoc. Dobila sam 2 papira. Na prvom pise
Papanicolau nalaz:
II masa leukocita

na drugom samo:
ne znam da li je prvo slovo U ili V, dakle
US(VS)=III ol /VI ispod ovog ol imaju dve crtica kao = i iznad ol.

Molim za objasnjenje i sta dalje da radim koje testove. Obavezno menjam i doktorku, i sada sve sto mi je rekla je da moram na to uklanjanje infekcije radio talasima i nista, ni sta je, sta decko da koristi, bas nista.

Hvala!
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

To je VS vaginalni sekrett III i VI grupa (imas o grupama vise ovde na formu).
Nista od toga mi ne lici da treba da se leci tim tretmanom kakv su preoprucili - sem budzeta te klinike i dr.
mikimini
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 29, 2010 12:13 am

Post od mikimini »

Molim vas pomoć...veoma sam zabrinuta.
Bila sam na redovonom ginekološkom pregledu. Nisam imala nikakvih tegoba, nego sam jednostavno htela da proverim da li je sve ok.
Menstruacije imam na 28 ili 29 dana. Ponekada mi porani jedan dan ili zakasn 2-3..ali u principu se kreću u intervalu 28-33 dana.
Isla sam privatno u ordinaciju veber u NS. I doktorka mi je rekla da imam neko crvenilo sa desne strane usne-ulaza u matericu da mi je ultrazvučni pregled ok, kao i da mi je materica malo izbačena napred sto je ok. Radila sam bris na čistoću i papa test.
Pošto sam se jako zabrinula zbog tog crvenila rekla mi je da to nije nista hitno, da mi to mozda neko drugi od lekara ne bi ni spomenuo, da čekamo rezultate brisova pa da ćemo videti. U krajnjem slučaju da se to leči radiotalasima i da nije ništa za veliku brigu.
Kada su stigli nalazi bili su sledeći:
PAPA II: mešana bakterijska flora, neutrofilni granulociti..i dole jos spisak nekih crtica, ali pošto je nalaz radjen u medlabu u NS čula sam da oni na svim to navedu pa ako je nešto prisutno onda to i podvuku,
stepen čistoće vagine: III Laktobacili.
Došla sam kod dr i sestra mi je iznela nalaze i rekla da je sve ok, da ne moram kod doktorice,jedino ako ja bas nju imam nešto da pitam. Takođe je rekla da je dr pogledala nalaz i da je sve ok, da ne treba nikakva terapija.

Ja sam se malo zabrinula zbog tog crvenila..molim za mišljenje...
Nadala sam se da je doktorka ok, isla sam privatno i mogla je da je htela da me odere za tu terapiju radiotalasima, jer bih sigurno platila, zbog straha..međutim nije...ali opet brinem..
Odgovori