bele naslage

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
CUPA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 7:55 pm

bele naslage

Post od CUPA »

imam bele naslage na jeziku vec duze vreme,ali samo na jeziku.nekoliko puta sam radio bris i nikakve bakterije i gljivice nisu izolovane.pokusavam to da skinem ali se slabo skida.sta to moze da bude,hvala
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: bele naslage

Post od milanche_srb »

Nista bez pregleda. Javi se stomatologu koji je specijalista oralne medicine, tj. bolesti usta.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
opsednuta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 10:09 pm

Post od opsednuta »

koliko mi je poznato beo jezik moze da bude pokazatelj nekih tegoba sa stomakom,mislim na zeludac konkretno

ja bih posetila gastroenterologa ili izvadila krv na helicobakter,u startu se ogradjujem jer nisam lekar ali kod mene je bila takva situacija,beo jezik koji ja nisam ni primetila,tek je lekar reagovao :wink: :wink: :wink:
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Kao sto rekoh prvo kod spec. oralne medicine, koji ce vas posle pregleda ako uoci da promena jezika ne potice od nekog oralnog oboljenja (a ima dosta bolesti usta kojima je jedna od manifestacija promena na jeziku) uputiti kod odgovarajuceg lekara. Vecina sistemskih bolesti se moze manifestovati na mekim tkivima usta, ne samo problemi digestivnog trakta, ali prvo treba poceti od stomatologa, dakle pregleda usta, brisa jezika i tako dalje, jer su oralni uzrocniti mnogo cesci od sistemskih.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Odgovori