Hitno potrebna pomoc

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ladybird
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 29, 2009 4:41 pm

Hitno potrebna pomoc

Post od ladybird »

Pre dva dana sam dobila temperaturu koja nije spala sa 38 dok nisam popila febricit od tada nemam temperaturu ali nisam ni znala sta je uzrok dok mi nije ginikolog pregledao dojku koja me je malo bolela ispod baradavice i opipao malo zatvrdnuce. On je rako da mi je anjverovatnije nadoslo mleko a nisam se lepo izmuzla i da mi se zgrusalo. Ja pitam sve one koje imaju iskustava i koje znaju nesto o tome da mi kazu kako na sto brzi nacin da otklonim tvrdu grudvicu jer sam se bas naplasila da nije cista, sto ne veruje jer bi mi doktor sigurno rekao. Da li ima raloga panici?Posto dojim ali na tu stranu mi je malecka napravila ranu pa se izmlazujem pumpicom
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Hitno potrebna pomoc

Post od Vanjina mama »

Nema razloga da paničite, samo malo duže i temeljnije ručno izmlazjte tu dojku.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Hitno potrebna pomoc

Post od Dea »

Ja sam na bolne grudi (za tri meseca sam imala dva puta gadan mastitis, bolovi su bili grozni a imala sam i temperaturu) stavljala obloge od svezeg kupusa. One su mi stvarno pomogle izuzetno! Mozes posle podoja (izmuzavanja) da stavis i hladne obloge (one smanjuju proizvodnju mleka). U svakom slucaju nemoj da odustajes, proci ce to, bitno je samo da se mleko isprazni iz dojke, da se ne bi ponovo stvarala neka grudvica i blokada. A ako budes imala jos problema idi obavezno kod lekara. Meni su posle ta dva mastitisa kada sam prestala da dojim uradili UZ grudi.
Odgovori