Postovani,
od pubertetskog doba imam probleme sa reproduktivnim organima. Operisana mi je cista i odstranjen deo jajnika, radila sam i zamrzavanje ranice na grlicu materice jer je papa bio III.
Nakon svega toga imam vrlo neuredne menstuacije tipa da idu na 35 dana i da se oko polovine javljaju tamno-braon krvarenja, kao i pre pocetak svake menstruacije imam tamno braon i tako 2 dana pa pocne pa posle opet 2 dana tamno braon i prodje.
Receno mi je da tako mora hormonski je disbalans u pitanju, ali mi niko nije vadio hormone da bi to tacno utvrdio, a da pijem hormonsku terapiju ne mogu jer imam probleme sa zeludcem i crevima (gastritis, gerb, nespecificni kolitis, iritabilni kolon) i od toga posle vise pokusaja jednom sam izdrzala 6 meseci opet je bilo sve po starom sem mog stomaka koji se oporavljao narednih godinu dana.
Na moje insistiranje, posto mi nije vadjeno vec 5 godina, uradjen mi je ureaplazma i mikoplazma i hlamidija i vs. Uvek koristim zastitu pri odnosu i imala sam samo par momaka sa kojima sam bila u dugim vezama,ali uvek sa zastitom.
Rezultati su VS IIIa grupa, i to je kazu ok MIKO i UREA negativni i Hlamidija negativna ali je nadjena e. koli i data mi je terapija antibiotici i vaginalete, pa ponovo bris pa ponovo terapija antibioticima koje jedva izdrzavam posle 3-4dana dobijem bol u stomaku, dijareju i mucninu.
Moje pitanje je kako se moze najbrze i najsigurnije "ubiti" ova bakterija jer ja posle popijene terapije cekam 7 dana i idem na kontrolni bris.
1. ne mogu jos dugo da budem na antibioticima jer me jako boli stomak ( pored jogurta, probiotika i nistatina)
2. uzimanje brisa 2-3 puta u toku 2 meseca me kosta kod privatnika 9000 din
a kod drzavnog nisam isla godinama jer uvek kad odem mi lece hormonsku cistu antibioticima i isplase me raznim glupostima, a i ceka se mesec dana na zakazivanje, nazalost.
Hvala unapred
E.koli u cervikalnom brisu
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
- zabrinuta75
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
Re: E.koli u cervikalnom brisu
Brusnica u svim oblicima (sušena, čaj, sok, džem, u kapsulama...) je vrlo efikasno sredstvo u borbi protiv e-coli.
Čaj br. 84 apoteke "Dr Josif Pančić" (za bakterije u mokraći kod odraslih) takođe pomaže u borbi sa bakterijama u brisevima.
Ispiranje rastvorom Tantum rose ili čajem od žalfije uz pomoć irigatora je dobra metoda.
Cervikalni i vaginalni bris se u bolnici Narodni front u Beogradu rade besplatno sa uputom Vašeg ginekologa iz Doma zdravlja.
U Institutu za mikrobiologiju se plaćaju, ali ne ovoliko puno koliko navodite.
Srećno!
Čaj br. 84 apoteke "Dr Josif Pančić" (za bakterije u mokraći kod odraslih) takođe pomaže u borbi sa bakterijama u brisevima.
Ispiranje rastvorom Tantum rose ili čajem od žalfije uz pomoć irigatora je dobra metoda.
Cervikalni i vaginalni bris se u bolnici Narodni front u Beogradu rade besplatno sa uputom Vašeg ginekologa iz Doma zdravlja.
U Institutu za mikrobiologiju se plaćaju, ali ne ovoliko puno koliko navodite.
Srećno!
Hvala na savetima.
Sa brusnicom sam pocela, ali mi je receno da ona u sustini i nije tako dobra kao sto se navodi, te i da ima mozda uticaj ali ne kandirana i ne na cervikalni bris nego na e.koli u urinu.
Sto se tice briseva, ja sam iz NS i raspitala sam se da jedan od recimo boljih ginekologa u gradu dr.Todorovic radi uzimanje samo brisa za 500 dinara a na institutu za javno zdravlje Vojvodine moze uz uput da se odradi CB za 50 din uz uput.
Kod nas se kod ginekologa u domovima zdravlja zove 20-tog u mesecu i zakazuje se pregled za naredni mesec i to sam danas zvala, tako da to otpada.
Kao sto zelim jos i istaci da se svi ginekolozi sem pomenutog dr. koje sam zvala ,njih 10 -tak, ogradjuju se i govore da prvi put ukoliko dolazite morate da platite ceo pregled oko 5000-6000 dinara pa posle moze bris da vam uzimaju kad god pozelite za 500 dinara.
Imala sam zamoran dan i puno tel poziva cak sam zvala i privatne laboratorije gde CB kosta 400 dinara + na gljivice jos se doplacuje 200 dinara, jedino hostapleri od laboratorije Medlab to naplacuje 1000 dinara + antibiogram 300 dinara. Imam jako ruzno misljenje o njima jer otimaju od ljudi pare, a za rezultate konkretno kod moje kume je pre 4 godine radjeno Ca ne znam tacno koji br. nesto u vezi karcinoma i sva sreca pa je na GAK-u dr. pogledao malo bolje i rekao da uradi to jos negde posto mu je nalaz cudan jer je jako visok, ostale dve laboratorije su pokazale normalan nalaz i na pitanje kako je to moguce gospoda iz Medlaba su odgovori;la da ce ponoviti nalaz koji je i dalje bio visok ali ne toliko jer po njima je 15 x bio prvi puut povisen a drugi 4x od normalnog i zamolili su je da izadje napolje jer im je to losa reklama sa opaskom da oni nisu krivi sto druge laboratorije ne rade dobro i verodostojno.
Ona je i dan danas dobro cista joj je otklonjena za svaki slucaj i bila je neko zuto telo, nista opasno, na srecu nasu. Dobila je i cerku posle toga
A njih sve treba da je
za takav rad
Puno pozdrava od mene
Sa brusnicom sam pocela, ali mi je receno da ona u sustini i nije tako dobra kao sto se navodi, te i da ima mozda uticaj ali ne kandirana i ne na cervikalni bris nego na e.koli u urinu.
Sto se tice briseva, ja sam iz NS i raspitala sam se da jedan od recimo boljih ginekologa u gradu dr.Todorovic radi uzimanje samo brisa za 500 dinara a na institutu za javno zdravlje Vojvodine moze uz uput da se odradi CB za 50 din uz uput.
Kod nas se kod ginekologa u domovima zdravlja zove 20-tog u mesecu i zakazuje se pregled za naredni mesec i to sam danas zvala, tako da to otpada.
Kao sto zelim jos i istaci da se svi ginekolozi sem pomenutog dr. koje sam zvala ,njih 10 -tak, ogradjuju se i govore da prvi put ukoliko dolazite morate da platite ceo pregled oko 5000-6000 dinara pa posle moze bris da vam uzimaju kad god pozelite za 500 dinara.
Imala sam zamoran dan i puno tel poziva cak sam zvala i privatne laboratorije gde CB kosta 400 dinara + na gljivice jos se doplacuje 200 dinara, jedino hostapleri od laboratorije Medlab to naplacuje 1000 dinara + antibiogram 300 dinara. Imam jako ruzno misljenje o njima jer otimaju od ljudi pare, a za rezultate konkretno kod moje kume je pre 4 godine radjeno Ca ne znam tacno koji br. nesto u vezi karcinoma i sva sreca pa je na GAK-u dr. pogledao malo bolje i rekao da uradi to jos negde posto mu je nalaz cudan jer je jako visok, ostale dve laboratorije su pokazale normalan nalaz i na pitanje kako je to moguce gospoda iz Medlaba su odgovori;la da ce ponoviti nalaz koji je i dalje bio visok ali ne toliko jer po njima je 15 x bio prvi puut povisen a drugi 4x od normalnog i zamolili su je da izadje napolje jer im je to losa reklama sa opaskom da oni nisu krivi sto druge laboratorije ne rade dobro i verodostojno.
Ona je i dan danas dobro cista joj je otklonjena za svaki slucaj i bila je neko zuto telo, nista opasno, na srecu nasu. Dobila je i cerku posle toga

A njih sve treba da je

za takav rad
Puno pozdrava od mene
BTW. sa cajem dr.Pancica cu probati vec sutra.
Pozzzzzzz
Pozzzzzzz

Meni je u vaginalnom brisu pronadjena E.colli i Proteus i prepisana terapija vaginaletama Gentamicin.Osecala sam nesnosan svrab ali nije bilo sekreta.Svrab je bio samo spolja kao i velika osetljivost i suvoca.Pre menstruacije i posle je svrab izrazeniji tako da spolja sam nastavila da mazem AD kapima i kantarionovim uljem.Tacnije receno "podmazujem" jer je bas takav osecaj zategnutosti.Verovatno ima veze s hormonima.
Sada za kontrolu brisa kod privatnika treba da platis i pregled i bris pa kad rezultat bude gotov opet odes da se vidis s lekarom i opet ti naplati pregled i odredi terapiju.
Pitala sam na VMA i tamo se naplacuje pregled 1500 i bris oko 500-600.Papa je 1000.Ali,avaj,kad sam htela kod lekara trazenije(da tako kazem) on nije dosao na posao.Tacnije ona.I tako je to ako hoces odmah platis a ovako platis i nikad nisi siguran kada ces biti primljen pa kad ti je hitno onda te oderu.
Sada za kontrolu brisa kod privatnika treba da platis i pregled i bris pa kad rezultat bude gotov opet odes da se vidis s lekarom i opet ti naplati pregled i odredi terapiju.
Pitala sam na VMA i tamo se naplacuje pregled 1500 i bris oko 500-600.Papa je 1000.Ali,avaj,kad sam htela kod lekara trazenije(da tako kazem) on nije dosao na posao.Tacnije ona.I tako je to ako hoces odmah platis a ovako platis i nikad nisi siguran kada ces biti primljen pa kad ti je hitno onda te oderu.
Upravo sam maloprije pisala, na drugoj temi. Moja prijateljica imala je problema i sa Hlamidijom i E.coli. Stupila je prije par godina u kontakt sa fitotarapeutom ili travarom kako ga neki nazivaju i pijući preparat koji joj je napravio rešila se tih problema. Naime i sama imam problema od nedavno sa E.coli pa sam pokušala od nje dobiti njegov broj u N.Sadu. Rekla mi je da se javim u ordinaciju na Bulevaru oslobođenja, jer tamo mogu doći do njegov novi preparata. Tako da ujutro, svakako planiram pozvati i krenuti u akciju protiv ovog zla, E.coli.
www.medicalflora.net
javim vam rezultate....
www.medicalflora.net
javim vam rezultate....
Eserihija koli je kako je popularno zovu "domaca zivotinja" u nasem organizmu,jer pretstavlja deo crevne flore i ima odredjenu ulogu u varenju i sinteze nekih supstanci.Medjutim,vrlo cesto ova bakterija izaziva razne infekcije,ukoliko se namnozi,i to cesto kod osoba sa slabim imunitetom.Znam osobe koje godinama ne mogu da se oslobode ove bakterije,dok kod nekih osoba to moze biti samo trenutno stanje koje je izlecivo.Mozda antibiotici koje pijes ne odgovaraju tvoj organizmu,moja mama isto ima kolitis creva,i takodje ima u zadnje vreme cesto eserihiju,ali je dobro podnosila lekove koje je pila.