Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Zamolila bih vas za vasa iskustva u vezi doktora i babica u Beogradskim porodilistima. Posto sam trudnica i priblizava mi se termin porodjaja vrlo aktivno razmisljam o uslovima u nasim porodilistima. Za sada sam pretezno skoncentrisana na Narodni front, pa bih vam bila zahvalna u koliko bi ispricali vasa iskustva u vezi strucnosti doktora koji su na porodjaju i strucnosti babica.
Unapred hvala!
Ja sam se porodila 2008. u Frontu carskim rezom. Zaista sam dobro prosla bez ikakvih veza i nisam ni u jednom trenutku posumnjala u strucnost. E, sad, da li je to slucajnost ili je postala praksa, ne znam.
Mislim da ti iskreno, iskustva majki i nije preko potrebno s obzirom na cinjenicu da te porodjaj ceka jer ima raznih iskustava i dobrih ali i losih pa zbog tih losih mozes da se istaumiras a u sustini samo je vazno da se skoncentrises i budes spremna da izdrzis porodjaj koji uostalom relativno vrlo brzo prodje. Ono sto bih ti preporucila je da ako nisi isla na vezbe obavezno krenes jer ce ti to dosta pomoci da shvatis sta se desava i sta mozes da ocekujes. Najveci problem kod zena generalno je sto nisu pripremljene i uplase se pred onim sto ih ceka.Zato samo bez panike i slobodno pitaj babicu ili doktora za sve sto ne znas.
Zelim ti lak porodjaj!
Hvala na komentaru, ja sam vec krenula na psihofizicke pripreme za porodjaj, i znam da je najveci deo posla na samoj trudnici, i tu ne sumnjam u sebe, ali takodje bi mi veoma znacilo da pored sebe imam doktora koji ce mi uliti poverenje da ce mi pruziti svaku pomoc u koliko mi ona bude potrebna